Щі червоні - 15 Липня 2015 - Кулінарні рецепти
П`ятниця, 29.03.2024, 08:26
Вітаю Вас Гість

Цікаві Факти від кулінар.at.ua.
Головна » 2015 » Липень » 15 » Щі червоні
15:34
Щі червоні
 
Інгредієнти для приготування щів червоних: Свинина або яловичина свіжа на кістки - 400 грам Капуста середнього розміру - 1/4 качана Морква середнього розміру - 1 штука Цибуля ріпчаста середнього розміру - 1 штука Картопля середнього розміру - 6 штук Помідори свіжі великого розміру - 10 штук Зелень петрушки свіжа - за смаком Сіль - за смаком Перець чорний мелений - за смаком Паприка мелена - на смак Лист лавровий сушений - за смаком Інвентар: Обробна дошка Ніж Велика каструля з кришкою Плита Шумівка Тарілка - 5 штук Середня миска Блендер Вилка Середня терка Блюдце Приготування щів червоних: Крок 1: готуємо м'ясний бульйон. відварюємо бульйон М'ясо на кості добре промиваємо під проточною водою і викладаємо у велику каструлю, об'ємом не менше 4-х літрів. Заливаємо ємність звичайною холодною водою так, щоб вона повністю покривала свинину чи яловичину, і ставимо каструлю на середній вогонь. Коли вода почне закипати, на її поверхні почне утворюватися піна від м'яса. Її обов'язково знімаємо шумівкою і викидаємо в раковину. Відразу ж після цього робимо маленький вогонь, солимо за смаком і варимо бульйон протягом 1,5 годин під кришкою. Увага: щоб перевірити готовність бульйону достатньо перевірити наскільки добре зварилося м'ясо. Для цього достатньо проткнути його виделкою або ножем. Якщо інвентар легко входить в м'якоть, значить - бульйон готовий і можна приступати до наступного етапу приготування супу. Крок 2: готуємо моркву. шаткуємо морква За допомогою ножа моркву очищаємо від шкірки і після – ретельно промиваємо під проточною водою. Після цього, скориставшись середньої теркою, подрібнюємо овоч і перекладаємо у вільну тарілку. Увага: подрібнити моркву можна ножем на обробній дошці на невеликі кубики або соломкою. Крок 3: готуємо цибулю. подрібнюємо цибулю Очищаємо цибулю ножем від лушпиння і після – ретельно промиваємо під проточною водою. Викладаємо овоч на обробну дошку і подрібнюємо на невеликі кубики. Оброблений цибулю перекладаємо у вільну тарілку. Крок 4: готуємо капусту. шаткуємо капусту Капусту промиваємо під проточною водою, видаляємо руками огрубілі верхні листки і викладаємо на обробну дошку. Скориставшись ножем, шаткуємо овоч на дрібну соломку і після – перекладаємо в чисту тарілку. Крок 5: готуємо помідори. заливаємо помідори гарячою водою Промиваємо помідори під проточною водою і викладаємо в миску. Відразу ж після цього заливаємо овоч гарячою водою і відставляємо в сторону на 5-7 хвилин. Це необхідно зробити для того, щоб можна було з легкістю зняти шкірку. Після закінчення відведеного часу, дістаємо помідори чистими руками і викладаємо на обробну дошку остигати. Після того, як ми знімемо з них шкірку, викладаємо їх у чашу блендера. викладаємо помідори в блендер На середній швидкості подрібнюємо овоч до консистенції – пюре. Важливо: якщо помідори дуже великого розміру, тоді перш, ніж їх подрібнювати в електроприладі, їх потрібно нарізати на невеликі шматочки. Крок 6: готуємо картоплю. нарізаємо картоплю на шматочки За допомогою ножа очищаємо картоплю від шкірки і після – ретельно промиваємо овоч під проточною теплою водою. Потім викладаємо його на обробну дошку і тим же гострим інвентарем нарізаємо картоплю на невеликі шматочки. Картопляні шматочки перекладаємо у вільну тарілку. Крок 7: готуємо петрушку. подрібнюємо петрушку Промиваємо петрушку під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. Скориставшись ножем, дрібно рубаємо зелень і перекладаємо її у вільний блюдце. Крок 8: готуємо щі червоні. варимо суп Як тільки м'ясо звариться в бульйоні, з допомогою виделки дістаємо його і перекладаємо на обробну дошку. Поки воно буде остигати у нас в стороні, додаємо в каструлю 3 літра окропу і чекаємо, коли рідина знову закипить. Відразу ж після цього чистими руками відокремлюємо м'ясо від кістки і ножем нарізаємо на невеликі порційні шматочки. Після закипання бульйону, висипаємо в каструлю подрібнену цибулю, моркву і шинковану капусту, добре все перемішуємо столовою ложкою і починаємо варити суп. Як тільки блюдо почне повторно кипіти, додаємо в нього шматочки картоплі, м'яса і кілька лаврових листків. Варимо борщ протягом 10-15 хвилин до готовності картоплі. Після закінчення відведеного часу виливаємо в суп пюре з помідорів і висипаємо дрібно посічену петрушку. Варимо страву ще 7-10 хвилин відразу ж після закипання. Увага: за 5 хвилин до готовності додаємо в борщ спеції і сіль за смаком. Все добре перемішуємо і вимикаємо конфорку. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо осторонь настоюватися протягом 1 години. Крок 9: подаємо щі червоні. щі червоні Після того, як щі червоні настоятися, страву можна подавати до столу. Для цього з допомогою черпака розливаємо суп по глибоких тарілках, посипаємо невеликою кількістю подрібненої петрушки і за бажанням заправляємо сметаною. Суп виходить дуже смачний, ароматний і наваристий. Приємного вам апетиту!
Категорія: Перші Страви | Переглядів: 460 | Додав: Кулінарчик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Категорії розділу
Перші Страви [169]
Борщі,Бульйони...
Сніданки [4]
Смачні сніданки
Салати [151]
Олів"є,болі....
Закуски [296]
Естравагантні страви
Солодке [179]
Торти,Кекси...
Напої [101]
Коктелі,Спиртне...
Соуси [26]
Під різні страви
Пісні страви [22]
Пісні з овочами
Для Дітей [53]
Каші,солодке....
Випічка [51]
Смачні і пухкі
Цікаве Для Господині [14]
Цікаві поради
Цікаві Факти про Їжу [32]
Корисна інформація...
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
  
Що ви шукали на сайті ?
  
     
  
Статистика
 
  

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
.

  • .
  •    Наш Банер
    Кулінарний сайт