|
П`ятниця, 29.03.2024, 08:26 Вітаю Вас Гість
Головна » 2015 » Липень » 15 » Щі червоні
|
Інгредієнти для приготування щів червоних:
Свинина або яловичина свіжа на кістки - 400 грам
Капуста середнього розміру - 1/4 качана
Морква середнього розміру - 1 штука
Цибуля ріпчаста середнього розміру - 1 штука
Картопля середнього розміру - 6 штук
Помідори свіжі великого розміру - 10 штук
Зелень петрушки свіжа - за смаком
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Паприка мелена - на смак
Лист лавровий сушений - за смаком
Інвентар:
Обробна дошка
Ніж
Велика каструля з кришкою
Плита
Шумівка
Тарілка - 5 штук
Середня миска
Блендер
Вилка
Середня терка
Блюдце
Приготування щів червоних:
Крок 1: готуємо м'ясний бульйон.
відварюємо бульйон
М'ясо на кості добре промиваємо під проточною водою і викладаємо у велику каструлю, об'ємом не менше 4-х літрів. Заливаємо ємність звичайною холодною водою так, щоб вона повністю покривала свинину чи яловичину, і ставимо каструлю на середній вогонь. Коли вода почне закипати, на її поверхні почне утворюватися піна від м'яса. Її обов'язково знімаємо шумівкою і викидаємо в раковину. Відразу ж після цього робимо маленький вогонь, солимо за смаком і варимо бульйон протягом 1,5 годин під кришкою.
Увага: щоб перевірити готовність бульйону достатньо перевірити наскільки добре зварилося м'ясо. Для цього достатньо проткнути його виделкою або ножем. Якщо інвентар легко входить в м'якоть, значить - бульйон готовий і можна приступати до наступного етапу приготування супу.
Крок 2: готуємо моркву.
шаткуємо морква
За допомогою ножа моркву очищаємо від шкірки і після – ретельно промиваємо під проточною водою. Після цього, скориставшись середньої теркою, подрібнюємо овоч і перекладаємо у вільну тарілку. Увага: подрібнити моркву можна ножем на обробній дошці на невеликі кубики або соломкою.
Крок 3: готуємо цибулю.
подрібнюємо цибулю
Очищаємо цибулю ножем від лушпиння і після – ретельно промиваємо під проточною водою. Викладаємо овоч на обробну дошку і подрібнюємо на невеликі кубики. Оброблений цибулю перекладаємо у вільну тарілку.
Крок 4: готуємо капусту.
шаткуємо капусту
Капусту промиваємо під проточною водою, видаляємо руками огрубілі верхні листки і викладаємо на обробну дошку. Скориставшись ножем, шаткуємо овоч на дрібну соломку і після – перекладаємо в чисту тарілку.
Крок 5: готуємо помідори.
заливаємо помідори гарячою водою
Промиваємо помідори під проточною водою і викладаємо в миску. Відразу ж після цього заливаємо овоч гарячою водою і відставляємо в сторону на 5-7 хвилин. Це необхідно зробити для того, щоб можна було з легкістю зняти шкірку. Після закінчення відведеного часу, дістаємо помідори чистими руками і викладаємо на обробну дошку остигати. Після того, як ми знімемо з них шкірку, викладаємо їх у чашу блендера.
викладаємо помідори в блендер
На середній швидкості подрібнюємо овоч до консистенції – пюре. Важливо: якщо помідори дуже великого розміру, тоді перш, ніж їх подрібнювати в електроприладі, їх потрібно нарізати на невеликі шматочки.
Крок 6: готуємо картоплю.
нарізаємо картоплю на шматочки
За допомогою ножа очищаємо картоплю від шкірки і після – ретельно промиваємо овоч під проточною теплою водою. Потім викладаємо його на обробну дошку і тим же гострим інвентарем нарізаємо картоплю на невеликі шматочки. Картопляні шматочки перекладаємо у вільну тарілку.
Крок 7: готуємо петрушку.
подрібнюємо петрушку
Промиваємо петрушку під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. Скориставшись ножем, дрібно рубаємо зелень і перекладаємо її у вільний блюдце.
Крок 8: готуємо щі червоні.
варимо суп
Як тільки м'ясо звариться в бульйоні, з допомогою виделки дістаємо його і перекладаємо на обробну дошку. Поки воно буде остигати у нас в стороні, додаємо в каструлю 3 літра окропу і чекаємо, коли рідина знову закипить. Відразу ж після цього чистими руками відокремлюємо м'ясо від кістки і ножем нарізаємо на невеликі порційні шматочки. Після закипання бульйону, висипаємо в каструлю подрібнену цибулю, моркву і шинковану капусту, добре все перемішуємо столовою ложкою і починаємо варити суп.
Як тільки блюдо почне повторно кипіти, додаємо в нього шматочки картоплі, м'яса і кілька лаврових листків. Варимо борщ протягом 10-15 хвилин до готовності картоплі. Після закінчення відведеного часу виливаємо в суп пюре з помідорів і висипаємо дрібно посічену петрушку. Варимо страву ще 7-10 хвилин відразу ж після закипання. Увага: за 5 хвилин до готовності додаємо в борщ спеції і сіль за смаком. Все добре перемішуємо і вимикаємо конфорку. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо осторонь настоюватися протягом 1 години.
Крок 9: подаємо щі червоні.
щі червоні
Після того, як щі червоні настоятися, страву можна подавати до столу. Для цього з допомогою черпака розливаємо суп по глибоких тарілках, посипаємо невеликою кількістю подрібненої петрушки і за бажанням заправляємо сметаною. Суп виходить дуже смачний, ароматний і наваристий.
Приємного вам апетиту!
|
Категорія: Перші Страви |
Переглядів: 460 |
Додав: Кулінарчик
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|