бісквіт - 200 г
ананас консервований - 400 г
сир - 300 г
цукрова пудра - 1 стакан
желатин - 1 ст. ложка
печиво бісквітне - 24 шт.
сливки густі - 3 стакани
лікер - 2 ст. ложки
Ананас відокремте від сиропу і нарізуйте скибочками.
Желатин
замочіть до набухання в шестикратній кількості холодної кип'яченої
води. Воду зліть, желатин розпустите і з'єднаєте з чотирма столовими
ложками ананасового сиропу.
Сир збийте з 1 столовою ложкою лікеру і частиною цукрової пудри. Додайте желатин з сиропом, перемішайте.
Два стакани сливок збийте і введіть в сирну масу. Додайте скибочки ананаса, охолодіть.
Печиво просочіть лікером, що залишився.
Бісквіт
розрізайте по горизонталі навпіл. На один корж викладіть половину
сирно-вершкового крему, печиво, крем, що залишився, накрийте другим
коржем.
Змастіть шарлотку сливками, що залишилися, збитими з цукровою пудрою, бічну поверхню закрийте печивом, що залишилося. Охолодите.
При подачі оформите шарлотку скибочками ананаса і листами м'яти.