 |
Неділя, 15.06.2025, 18:57 Вітаю Вас Гість
Головна » 2015 » Вересень » 22 » Салат з відварним язиком
16:44 Салат з відварним язиком |

Спробувала днями в кафе незвичайний салатик. Рецепт запам'ятала і вирішила приготувати, щоб не відкладати в довгий ящик. Думаю зараз, у сезон осінніх ягід і капусти, він буде особливо актуальний. Гіркуватий смак брусниці в ньому чудово відтіняє ніжним язиком і солодкою кукурудзою.
Домашній варіант власного приготування мені сподобався навіть більше. В оригіналі був доданий ще твердий сир. Мені він здався зайвим.
Чоловікові салат дуже сподобався. Так що заношу його в свою колекцію чоловічих салатів. Хоча, якщо замінити заправку з шкідливого майонезу, то і дівчатам, що стежить за фігурою, він підійде в якості легкої і ситної вечері.
Інгредієнти:
капуста білокачанна свіжа — 200 г;
язик яловичий (відварний) – 100 г;
кукурудза консервована – 100 г;
яйця — 2 шт.;
брусниця — 50 г;
сіль, перець – за бажанням;
майонез.
Приготування салату з язика.
Капусту дрібно шаткуємо, складаємо в салатник, солимо і злегка переминаємо руками. Поки будемо готувати інші інгредієнти, вона дасть сік.
1
Додаємо трохи консервованої кукурудзи.
2
Язик (попередньо відварений) ріжемо соломкою.
3
Яйця, теж заздалегідь зварені круто, ріжемо кубиком.
4
Додаємо жменю брусниці.
5
Думаю, і з журавлиною теж буде непогано. Треба буде наступного разу проекспериментувати.
Заправляємо все майонезом. Солимо. Можна для легкості замінити заправку на сметану, або змішати 50/50.
6
Салатик стає ще смачніше, якщо, по-перше, не шкодувати заправки, і ще дати страві, вже готовій, постояти в холодильнику півгодинки.
|
Категорія: Салати |
Переглядів: 745 |
Додав: Кулінарчик
| Рейтинг: 0.0/0 |
|

Календар |
« Вересень 2015 » |
Пн |
Вт |
Ср |
Чт |
Пт |
Сб |
Нд |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |
Статистика |
Онлайн всього: 6 Гостей: 6 Користувачів: 0 |
|
|
|