|
П`ятниця, 26.04.2024, 20:10 Вітаю Вас Гість
Головна » 2015 » Вересень » 22 » Салат з відварним язиком
16:44 Салат з відварним язиком |
Спробувала днями в кафе незвичайний салатик. Рецепт запам'ятала і вирішила приготувати, щоб не відкладати в довгий ящик. Думаю зараз, у сезон осінніх ягід і капусти, він буде особливо актуальний. Гіркуватий смак брусниці в ньому чудово відтіняє ніжним язиком і солодкою кукурудзою.
Домашній варіант власного приготування мені сподобався навіть більше. В оригіналі був доданий ще твердий сир. Мені він здався зайвим.
Чоловікові салат дуже сподобався. Так що заношу його в свою колекцію чоловічих салатів. Хоча, якщо замінити заправку з шкідливого майонезу, то і дівчатам, що стежить за фігурою, він підійде в якості легкої і ситної вечері.
Інгредієнти:
капуста білокачанна свіжа — 200 г;
язик яловичий (відварний) – 100 г;
кукурудза консервована – 100 г;
яйця — 2 шт.;
брусниця — 50 г;
сіль, перець – за бажанням;
майонез.
Приготування салату з язика.
Капусту дрібно шаткуємо, складаємо в салатник, солимо і злегка переминаємо руками. Поки будемо готувати інші інгредієнти, вона дасть сік.
1
Додаємо трохи консервованої кукурудзи.
2
Язик (попередньо відварений) ріжемо соломкою.
3
Яйця, теж заздалегідь зварені круто, ріжемо кубиком.
4
Додаємо жменю брусниці.
5
Думаю, і з журавлиною теж буде непогано. Треба буде наступного разу проекспериментувати.
Заправляємо все майонезом. Солимо. Можна для легкості замінити заправку на сметану, або змішати 50/50.
6
Салатик стає ще смачніше, якщо, по-перше, не шкодувати заправки, і ще дати страві, вже готовій, постояти в холодильнику півгодинки.
|
Категорія: Салати |
Переглядів: 688 |
Додав: Кулінарчик
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|
|