|
Четвер, 06.02.2025, 04:28 Вітаю Вас Гість
Головна » 2016 » Липень » 2 » Різнобарвне листкове желе
17:45 Різнобарвне листкове желе |
Вихід - 6 порцій
Час приготування - 3 години 10 хвилин
Інгредієнти:
сік ягідний червоний (журавлинний, вишневий, смородиновий) - 1 стакан
сік фруктовий або ягідний жовтий (обліпиховий, мандариновий, манговий) - 1 стакан
цукор - 2-3 ст. ложки
желатин - 4 ч. ложки
вершки густі - 1 стакан
Приготування різнобарвного листкового желе
Половину желатину залийте червоним соком, а іншу половину - жовтим, дайте набрякнути. Кожну рідину прогрівайте окремо на водяній бані, додавши цукор, до розчинення желатину. Злегка охолодіть.
У високі келихи налийте шар червоного желе товщиною 1 см, охолодіть до застигання. На застигле червоне желе налийте шар жовтого желе, дайте йому застигнути. Чергуючи шари, наповніть келихи желе і дайте йому застигнути.
Перед подачею оформіть желе збитими вершками, ягодами
Щоб желе вийшло вдалим, дотримуйтесь декількох правил:
- не користуйтеся алюмінієвим посудом, інакше желе потемніє і набере неприємний запах;
- дно посуду, в який ви наливаєте суміш з желатином, повинно бути теплим, інакше можуть утворитися грудочки желатину. Найкраще поставити посуд в гарячу воду; при приготуванні солодких страв з желатином потрібно ретельно дотримуватися дозування, інакше страви можуть придбати неприємний присмак.
|
Категорія: Солодке |
Переглядів: 477 |
Додав: Кулінарчик
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Календар | « Липень 2016 » | Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|
|