Рецепти кави - 2 Жовтня 2010 - Кулінарні рецепти
Середа, 24.04.2024, 11:01
Вітаю Вас Гість

Цікаві Факти від кулінар.at.ua.
Головна » 2010 » Жовтень » 2 » Рецепти кави
13:55
Рецепти кави
 
 

Кава з апельсином
На 4 порції:
600 мл гарячої міцної кави
10 мл свіжих вершків
2 столові ложки цукру
1 чайна ложка апельсинової цедри
15 мл апельсинового лікеру
4 дольки апельсину
Вершки збити, додати до них цукор і апельсинову цедру. Покласти вершки в холодне місце на 30 хв, поки не загуснуть. Каву розлити у філіжанки і в кожну додати по 2 столові ложки лікеру. Прикрасити збитими вершками і долькою апельсину.
 
Козацька кава 
Складники:
Міцна кава 80 мл
Горілка 100 мл
Вино 70 мл
Лід 2 куски
Цукор
Всі компоненти змішують і розливають у склянки. Подають охолодженою з льодом. Вино краще брати червоне сухе.
 
Пряна кава
Складники:
кава
лимон
апельсин
гвоздика
кориця
цукор
На дно неглибокого емальованого посуду покладіть цедру апельсина й лимона, гвоздику й корицю. Потім додайте цукор, який попередньо треба облити коньяком і підпалити. У палаючу суміш влийте 1 л міцної гарячої кави. Через 3-5 хвилин розлийте ароматний напій через ситечко в кухлі.
 
Кава Мокко по-турецьки
Цей вид кави в залежності від цукру буває гірким, солодким, більш рідким або густим. 
Зазвичай на 1 чашку напою кладуть 1 повну ч.л. кави дрібного помелу і цукор за смаком. 

Кава по-турецьки готують 2 способами:
1 спосіб 
В турку з окропом засипати каву та цукор і 
довести до кипіння, закипівшу каву зняти з вогню, потім знову поставити на вогонь і знову довести до кипіння (виконати це 3 рази) 
2 спосіб 
Каву змішати з цукром у туркі, залити холодною водою і витримати кілька хвилин для здобування ароматичних і смакових якостей, потім турку поставити на повільний вогонь, в такий спосіб утвориться багато піни. Довівши до кипіння, зняти і відразу поставити на вогонь, довести до кипіння ще раз. 
Готову каву подають поставивши на підніс турку, кавові чашечки з блюдечками і склянку з холодною водою. 
 
Кава з морозивом
У зварену й проціджену чорну каву додають цукор і охолоджують. У склянку чи бокал кладуть кульку вершкового морозива, заливають охолодженою кавою й негайно подають па стіл. 
На 1 склянку—6—8 г натуральної кави, 2 г цикорію, 2 чайних ложки цукру, 50 г вершкового морозива.
Категорія: Напої | Переглядів: 678 | Додав: Кулінарчик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Категорії розділу
Перші Страви [169]
Борщі,Бульйони...
Сніданки [4]
Смачні сніданки
Салати [151]
Олів"є,болі....
Закуски [296]
Естравагантні страви
Солодке [179]
Торти,Кекси...
Напої [101]
Коктелі,Спиртне...
Соуси [26]
Під різні страви
Пісні страви [22]
Пісні з овочами
Для Дітей [53]
Каші,солодке....
Випічка [51]
Смачні і пухкі
Цікаве Для Господині [14]
Цікаві поради
Цікаві Факти про Їжу [32]
Корисна інформація...
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
  
Що ви шукали на сайті ?
  
     
  
Статистика
 
  

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
.

  • .
  •    Наш Банер
    Кулінарний сайт