2 кг кабачків
700 г моркви
3 цибулини
3 стиглих помідора
1 болгарський перець (за бажанням)
2-3 зубчики часнику
сіль
цукор
трохи рослинного масла для смажіння
Всі овочі почистити.
Моркву
натерти на крупній терці (або дрібно нарізувати), кабачки (без шкірки)
нарізувати тоненькими кільцями, цибулю дрібно порізати.
На дно
товстостінного чавунця налити декілька ложок масла і спассерувати
цибулю до прозорості, додати натерту моркву і обсмажувати біля 3-х
хвилин, постійно помішуючи.
Потім додати всі кабачки (якщо всі
кабачки відразу не поміщаються в каструлю - додати їх пізніше, коли
овочі втратять в об'ємі), зробити маленький вогонь, чавунець накрити
кришкою, овочі гасити до готовності кабачків, постійно помішуючи.
Помідори нарізувати скибочками, болгарський перець - смужками (болгарський перець класти за бажанням. Тушковані кабачки
набагато ніжніше без болгарського перцю).
Коли кабачки вже готові, додати помідори і, помішуючи, гасити до готовності помідорів (ще хвилин 10).
Готове рагу посолити, додати пропущений через прес часник, на смак можна додати цукор, перець, і вимкнути.
Охолоджене рагу, скласти в скляні банки, закрити пластиковими кришками і поставити в холодильник.
Можна зберігати в холодильнику 2-3 дні.
Рагу з кабачків можна їсти гарячим, але воно найсмачніше холодним, з холодильника, разом з гарячою молодою картоплею.