полуниця - 250 г
абрикоси - 250 г
цедра лимона - 1 шматочок
цукор для пудингу - 50 г і для крему - 3 ст. ложки
сік червоної смородини - 130 мл
крохмаль - 2 ст. ложки
молоко - 400 мл
ванільний цукор - 1 ч. ложка
желатин - 8 г
яєчний жовток - 4 шт.
сливки високої жирності - 200 мл
грильяж - 50 г
меліса - 1 гілочка
фейхоа або виноград для оформлення Для
пудингу полуницю розрізайте навпіл. У абрикос видалите кісточки і
шкірку, м'якоть нарізуйте часточками. Фрукти залийте 80 мл соку
червоної смородини, додайте цедру, цукор і закип'ятите. Крохмаль
перемішайте з соком, що залишився, тонкою цівкою додайте до фруктів,
постійно помішуючи. Закип'ятите і охолодите. Видалите цедру.
Для
крему желатин замочите в 100 мл холодної води . Молоко закип'ятите,
додавши ванільний цукор, трохи охолодите. Жовтки і цукор збийте на
водяній лазні. Помішуючи, влийте молоко, злегка охолодіть. Додайте
желатин і нагрівайте масу до повного розчинення желатину. Крем
охолодіть і дайте трохи затвердіти. Сливки збийте, грильяж растолките.
Сливки і грильяж додайте в крем, перемішайте.
При подачі розкладете в 4 вази шарами грильяжний крем і охолоджений пудинг. Оформите листами меліси і ягодами.