1.5 л води +1 стакан
2 столових ложки (з горою) картопляного крохмалю
400 г замороженої полуниці
4 столових ложки цукру (якщо любите якнайсолодше - додайте ще 1-2 ложки цукру)
Це
зимовий варіант полуничного киселю, тому і вариться із замороженої
полуниці. Влітку заморожену полуницю рекомендується замінити свіжішою.
Воду(1.5
л) закип'ятити з цукром. У вируючий кип'яток закинути полуницю
(заморожену полуницю заздалегідь не потрібно розморожувати). Через
декілька хвилин, коли кипіння поновиться, - ягоди будуть зварені. Їх
можна вийняти і розтерти(наприклад, блендером), можна просто роздавити
ложкою в каструлі або залишити полунички цілими - за бажанням.
Крохмаль залити стаканом холодної води, суміш гарненько збовтати, щоб не залишилася жодної грудочки.
У киплячий полуничний компот, весь час розмішуючи, тонкою цівкою влити крохмальну суспензію. Після того, як влили весь
крохмаль - вогонь вимкнути.
Виходить
полуничний кисіль середньої густини. Якщо хочете погустіше або порідко
- потрібно дати крохмалю на 1 ложку менше або більше.