Пісні щі - 13 Жовтня 2010 - Кулінарні рецепти
Субота, 20.04.2024, 13:23
Вітаю Вас Гість

Цікаві Факти від кулінар.at.ua.
Головна » 2010 » Жовтень » 13 » Пісні щі
19:38
Пісні щі
 
3851_27.jpg (20.4 Kb)

1 кг кислої капусти
1 морква
2 цибулини
2-3 картоплини
1 корінь петрушки
50 г сушених грибів
1 ст. л. муки
6 горошин чорного перцю
сіль і цукор за смаком
3 ст. л. рослинної олії

Сухі гриби замочити в холодній воді за 2 год. до початку приготування щів. Коли вони розмокнуть, відкинути на друшляк і ретельно промити під проточною водою. Грибний настій процідити через часте сито і відставити.
Моркву вимити, очистити і нарізувати тонкою соломкою. Цибулю очистити і нашаткувати тонкими півкільцями. Квашену капусту порубати. Картоплю почистити, нарізувати невеликими брусками, покласти в окрему каструлю і залити холодною водою. Відставити убік.
На сковороді розігріти 2 ст. л. масла, покласти цибулю, моркву і капусту, додати цукор за смаком і гасити до готовності цибулю і моркву.
Кількість цукру залежить від того, наскільки капуста кисла. Аби добитися правильного відтінку смаку, слід додавати цукор помалу і кожного разу пробувати.
Перекласти тушковані овочі в каструлю. Залити половиною процідженого грибного настою і поставити на вогонь. Корінь петрушки вимити, очистити, натерти на крупній терці і додати в каструлю. Довести щі до кипіння. Зняти піну і зменшити вогонь до мінімуму.
Розігріти на сковороді масло, що залишилося. Гриби нарізувати невеликими шматочками і обсмажити до золотистого кольору. Потім додати їх в каструлю з щами.
Окремо підсмажити муку до золотистого кольору. Обережно розвести грибним настоєм, що залишився, постійно помішуючи, аби не було грудок. Пасерування, що вийшло, ввести через дрібне сито в каструлю з тушкованими овочами і обсмаженими грибами. Додати сіль і, якщо необхідно, цукор.
Нарізану картоплю відварити окремо до напівготовності. Злити воду і додати картоплю в щі. Накрити кришкою і томити на слабкому вогні 10-15 хв. За 5 хв. до готовності додати в каструлю роздавлені горошини чорного перцю. Щі подавати дуже гарячими зі свіжим чорним хлібом або пиріжками.
Категорія: Перші Страви | Переглядів: 585 | Додав: Кулінарчик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Категорії розділу
Перші Страви [169]
Борщі,Бульйони...
Сніданки [4]
Смачні сніданки
Салати [151]
Олів"є,болі....
Закуски [296]
Естравагантні страви
Солодке [179]
Торти,Кекси...
Напої [101]
Коктелі,Спиртне...
Соуси [26]
Під різні страви
Пісні страви [22]
Пісні з овочами
Для Дітей [53]
Каші,солодке....
Випічка [51]
Смачні і пухкі
Цікаве Для Господині [14]
Цікаві поради
Цікаві Факти про Їжу [32]
Корисна інформація...
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
  
Сподобався сайт?
  
     
  
Статистика
 
  

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
.

  • .
  •    Наш Банер
    Кулінарний сайт