|
П`ятниця, 26.04.2024, 07:35 Вітаю Вас Гість
Головна » 2015 » Липень » 17 » Пиріг з абрикосами
|
Інгредієнти: абрикоси — за смаком; цукор — 1 стакан; яйця — 2 шт. ; кефір — 1 склянка; вершкове масло — 50 г; рослинна олія — 2 ст. л.; сода — 1 ч. л.; сіль — щіпка; борошно — 2 склянки; цукрова пудра.
Спосіб приготування пирога з абрикосами.
Починаємо приготування пирога з того, що закарамелізуємо абрикоси. Для цього на сковороду насипати близько 2 ст. л. цукру і стільки ж води.
1
В розтоплений цукор викладаємо половинки абрикос. Буквально через 5-7 хвилин абрикоси буду готові, але треба їх періодично помішувати.
2
Поки готуються абрикоси, зробимо тісто. Для цього зіб'ємо цукор з яйцями.
3
Збиваємо до пінки.
4
Додаємо кефір, соду, сіль і рослинне масло. Рослинна олія повинна бути рафінованою, щоб не було в багатошарового специфічного запаху олії.
5
Тепер трохи борошна і замішуємо рідке глянсове тісто.
6
Беремо форму, в якій будемо запікати пиріг. У мене силіконова. На дно викладаємо карамелізовані абрикоси.
7
Зверху заливаємо їх тістом. Розрівнюємо і відправляємо в духовку. Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів 40 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою або зубочисткою.
8
При подачі пиріг перевертаємо і посипаємо цукровою пудрою.
9
А нарізаючи порційний шматочок, ви обов'язково потрапите на солодкі і ароматні абрикоси, які своїм ароматом вже заполонили всю кухню. Приємного смаку!
|
Категорія: Для Дітей |
Переглядів: 540 |
Додав: Кулінарчик
| Рейтинг: 5.0/1 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|
|