ПАНАКОТА - 9 Листопада 2013 - Кулінарні рецепти
Четвер, 28.03.2024, 16:39
Вітаю Вас Гість

Цікаві Факти від кулінар.at.ua.
Головна » 2013 » Листопад » 9 » ПАНАКОТА
20:01
ПАНАКОТА
 
Стандартна панакота готується наступним чином. У якості інгредієнтів беремо 400 мілілітрів вершків 20% жирності, 150 грамів цукру, ванільний порошок, 15 грамів желатину, два жовтки, апельсини. Беремо 350 мілілітрів вершків, додаємо до них ванільний порошок і цукор, ставимо на вогонь і нагріваємо, постійно помішуючи. Доводь до кипіння, але ні в якому разі не кип'ятимо. Паралельно змішуємо залишок вершків (50 мілілітрів) з жовтками і желатином (желатин потрібно підготувати заздалегідь, потрібно покласти його в холодну воду для набухання хвилин на 15-20). 



Цю суміш додаємо до нагрітих вершкам, перемішуємо і продовжуємо нагрівати на плиті, постійно помішуючи, доводимо рідину до кипіння, але не кип'ятимо. 



Потім залишити остуджувати хвилин на 15 нашу рідина при кімнатній температурі. Потім збиваємо міксером на великій потужності, а щоб у нашого страви було досить легкості надалі, робимо це на холодній водяній бані. Апельсини розрізаємо впоперек на 2 половини, видаляємо м'якоть. Це будуть наші формочки. 



На їх дно викладаємо шматки фруктів або ягід, заливаємо нашу суміш і ставимо остуджувати в холодильник мінімум на 2 години.



Можна урізноманітнити панакота мигдальним соусом. Для його приготування візьміть 3 яєчного жовтка, 75 грамів цукру, 5 грамів кукурудзяної муки, 125 мл молока, 125 мл вершків та 5 грамів мигдалевого екстракту. Яєчні жовтки збиваємо з цукром і додаємо кукурудзяну муку. Цим часом накіпятім молока, вершки і мигдальний екстракт. Потім перемішуємо обидві суміші і нагріву спільно до 75 градусів, а потім охолоджуємо в холодильнику.

Крім того є деякі правила і поради, які допоможуть вам зробити вашу Панкота неповторною. Наприклад, якщо ви вирішили використовувати стручок ванілі, то ви напевно не знаєте, що використовувати його можна кілька разів. Після його вживання вам слід лише промити його гарненько під водою, обсушити рушником і покласти в банку з міцно закривається кришкою. Панакота дуже складно зіпсувати, це досить легка у приготуванні страва, проте можна, якщо ви переборщіть з желатином. У цьому випадку Панкота вийде дуже пружною. Щоб цього уникнути, дотримуйтесь наступних пропорцій - десять грамів желатину на півлітра вершків.

Найкраща панакота - натуральна, але якщо вам не вистачає смакових відчуттів, ви легко можете додати соус за своїм смаком (від варення і до меду). Вам слід уникати додати до панакота порошку какао, він додасть їй зайву мучнистость і буде лише скрипіти на зубах. Якщо ви фанат шоколадного смаку, то вам краще додати в неї розтоплений шоколад.

А ще досить важливо не переборщити з цукром, тому як це десерт легкий, повітряний, а зайва солодкість додасть лише тяжкість вашому шлунку надалі.

Якщо ви любите смак кави, то ви можете додати в молочну суміш пару ложок розчинної кави або відварити трохи свіжомеленого.



Для того, щоб легко дістати панакота з формочок, вам знадобиться до самих краєм опустити форму в гарячу воду на хвилинку, потім ножиком підчепити краю і перевернути на тарілку.
Категорія: Солодке | Переглядів: 893 | Додав: Кулінарчик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Категорії розділу
Перші Страви [169]
Борщі,Бульйони...
Сніданки [4]
Смачні сніданки
Салати [151]
Олів"є,болі....
Закуски [296]
Естравагантні страви
Солодке [179]
Торти,Кекси...
Напої [101]
Коктелі,Спиртне...
Соуси [26]
Під різні страви
Пісні страви [22]
Пісні з овочами
Для Дітей [53]
Каші,солодке....
Випічка [51]
Смачні і пухкі
Цікаве Для Господині [14]
Цікаві поради
Цікаві Факти про Їжу [32]
Корисна інформація...
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
  
Сподобався сайт?
  
     
  
Статистика
 
  

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
.

  • .
  •    Наш Банер
    Кулінарний сайт