мука пшенична - 540 г
яйце - 1 шт.
молоко або вода - 450 г
дріжджі - 12 г
цукор для тесту і подачі - 18 г і 90 г
сіль - 6 г
яблука - 120 г
масло топлене - 50 г
сметана - 120 г У
теплому молоці розчиніть дріжджі, додайте яйце, розтріть з цукром і
сіллю, і при безперервному помішуванні всипте муку. Посуд з тістом
накрийте рушником і поставте в тепле місце для бродіння.
Яблука
очистіть від шкірки і серцевини, наріжте тонкими скибочками, перед
випічкою сполучіть з готовим тістом і обережно перемішайте.
Смажте
оладки на змащеній топленим маслом розігрітій сковороді з товстим дном.
Тісто беріть ложкою, змоченою у воді, викладайте на сковороду і смажте
з обох боків до рум'яної скориночки.
Оладки подавайте на порційних тарілках, поливши сметаною і посипавши цукром.