Інгредієнти: Тісто:
• масло вершкове (охолоджене) 400 г
• борошно 500 г
• сіль харчова
• оцет 1 ст. ложка
• яйце 1 шт.
• вода (крижана) 220 мл
Крем:
• борошно 4 ст. ложки
• цукор 5-8 ст. ложки
• молоко 2 склянки
• масло 60-80 г
• яйця 4 шт.
• ванільний цукор Приготування:
Приготування коржів:
1. Охолоджене масло перетерти з борошном.
2. Додати решту інгридієнтів.
3. По-трішки вводити крижану воду. Кількість регулюємо відповідно до консистенцї.
4. замішуємо тісто, ділимо на 6-8 шматочків та відправляємо до холодильнка 30 хв — 1 годину
5. Відтак виймаємо одну кульку, розкатуємо тонко та обрізаємо. відправляємо в гарячу духовку. Зазвичай я печу при 190 біля 10хв. Але тут треба пильнувати: випікаємо до зарум'янення пухирців. Можна обрізати уже готові коржі, але мені простіше пекти готову форму.
6. Обрізки скатуємо та розкатуємо і випікаємо корж.
7. Даємо коржам охолонути. Один із них змелюємо в крихту на посипку.
Готуємо крем:
1. Змішуємо у каструлі борошно, цукор з яйцями.
2. Вводимо молоко.
3. Ставимо на середній вогонь та помішуючи доводимо до загустіння.
4. Знімаємо з вогню та активно помішуємо, щоб не утворилися комочки. Додаємо масло, перемішуємо
5. Можемо перекласти крем до миски або у банячку ставимо в холодильник, попередньо накривши плівкою так, щоб та торкалася до крему. Це допоможе запобігти утворенню плівки.
Збираємо торт.
Найлегше це збирати торт у роз'ємній формі. Між коржами та кремом посипаємо торт вишеньками. можна їх не використовувати, а можна замінити іншими. Зовсім скоро сезон свіжих ягід, тож можна буде приготувати звичний «Напоеон» по-новому
Залишаємо торт на декілька годин в холодильнику, а краще на ніч. Опісля — посипаємо.
Смачного!