Нежирну
свинячу вирізку нарізувати скибочками в півсантиметра, а потім
нарізувати їх тонкими смужками. Приготувати маринад, змішавши 2 ст.
ложки соєвого соусу з соком лайма, імбиром, цукром і часником. Свинину
витримувати в маринаді до 4х годин, але не менше години, поставивши в
холодне місце. Поки свинина маринується можна приготувати соус.
СОУС:
поставте каструлю на середній вогонь, розігрійте в ній рослинне масло,
додайте цибулю і страхуйте, часто помішуючи, в течії 5 хвилин. Потім
покладіть червоний перець і смажте ще 30 секунд. Перекладіть суміш в
блендер, додайте арахісового масла, патоки, що залишилася 1 ст. ложку
соєвого соусу і 4 ст. ложки води. Змішайте.
Відставте убік до
тих пір, поки не прийде час подавати соус на стіл. Приготуйте мангала
або нагрівайте гриль. Нанижіть смужки свинини на шампури. Готуйте
шашлички з обох боків 3—4 хвилини. Подавайте з соусом.
* свинина —250 гр.
* сік лайма —1 ст.л
* імбир тертий —1 ч.л
* соус соєвий —3 ст.л
* цукор —1 ч.л
* часник —1 зубчик
* масло рослинне —1 ст.л
* цибуля ріпчаста —1 шт.
* масло арахісове —3 ст.л
* перець червоний пекучий —1/2 шт.
* патока чорна —1 ст.л
* сіль — на смак