Часто
дуже важко вигадати що б його смачного випити. Чай чи кава – вже
набридли, та й не всі вегани вживають ці "стимулятори”. Сік є сенс пити
лише щойно вичавлений. Квас – не всі полюбляють… Я пропоную вам
спробувати приготувати лимонад! Цей чудовий вітамінний напій не лише
підніме настрій, але й зміцнить ваш імунітет. Лимонад ідеально
підходить до літньої спеки, але я його п’ю і взимку – тільки трошки
підігріваю
Зате отримую дозу вітаміну С й захищаюся таким чином від грипу.
Бажаю і вам смакувати лимонад на здоров’я.
На
три літри води: один великий лимон, один лайм (якщо немає можна
замінити ще одним лимоном), прянощі для створення різних відтінків
смаку (м’ята, тархун, базилік) – за смаком (я пробувала готувати лише з
м’ятою. Базилік у напоях не дуже люблю, а ось тархун, на жаль, ще не
доводилося знайти на нашому сумському базарі), цукор – 3-5 столових
ложок.
Лимон,
лайм та м’яту (чи тархун, чи базилік) помити. Лимон та лайм нарізати на
4 частини та добре вичавити сік (я вичавлюю його у 3-літрову банку).
Шкірки цитрусових, що утворилися після видавлювання – туди ж. Всипати
цукор. Вкинути у банку пучок зелені – бажано прив’язати до кінчика
пучка грузило. Влити в банку 100 грам дуже гарячої води (для того, щоб
від перепаду температур не лопнула банка, я опускаю в неї ополоник і по
ньому наливаю окріп). Побовтати банку до повного розчинення цукру. Коли
цукор розчиниться – долити по вінця теплої води. Накрити горличко
марлею, півгодини потримати в теплі, а потім відправити на холод.
Настоювати не менше 3 і не більше 12 годин.