Лимонад - 9 Жовтня 2010 - Кулінарні рецепти
Четвер, 25.04.2024, 10:15
Вітаю Вас Гість

Цікаві Факти від кулінар.at.ua.
Головна » 2010 » Жовтень » 9 » Лимонад
11:36
Лимонад
 
Лимонад
Часто дуже важко вигадати що б його смачного випити. Чай чи кава – вже набридли, та й не всі вегани вживають ці "стимулятори”. Сік є сенс пити лише щойно вичавлений. Квас – не всі полюбляють… Я пропоную вам спробувати приготувати лимонад! Цей чудовий вітамінний напій не лише підніме настрій, але й зміцнить ваш імунітет. Лимонад ідеально підходить до літньої спеки, але я його п’ю і взимку – тільки трошки підігріваю
Зате отримую дозу вітаміну С й захищаюся таким чином від грипу. :) Бажаю і вам смакувати лимонад на здоров’я.

На три літри води: один великий лимон, один лайм (якщо немає можна замінити ще одним лимоном), прянощі для створення різних відтінків смаку (м’ята, тархун, базилік) – за смаком (я пробувала готувати лише з м’ятою. Базилік у напоях не дуже люблю, а ось тархун, на жаль, ще не доводилося знайти на нашому сумському базарі), цукор – 3-5 столових ложок.

Лимон, лайм та м’яту (чи тархун, чи базилік) помити. Лимон та лайм нарізати на 4 частини та добре вичавити сік (я вичавлюю його у 3-літрову банку). Шкірки цитрусових, що утворилися після видавлювання – туди ж. Всипати цукор. Вкинути у банку пучок зелені – бажано прив’язати до кінчика пучка грузило. Влити в банку 100 грам дуже гарячої води (для того, щоб від перепаду температур не лопнула банка, я опускаю в неї ополоник і по ньому наливаю окріп). Побовтати банку до повного розчинення цукру. Коли цукор розчиниться – долити по вінця теплої води. Накрити горличко марлею, півгодини потримати в теплі, а потім відправити на холод. Настоювати не менше 3 і не більше 12 годин.


Категорія: Напої | Переглядів: 625 | Додав: Кулінарчик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Категорії розділу
Перші Страви [169]
Борщі,Бульйони...
Сніданки [4]
Смачні сніданки
Салати [151]
Олів"є,болі....
Закуски [296]
Естравагантні страви
Солодке [179]
Торти,Кекси...
Напої [101]
Коктелі,Спиртне...
Соуси [26]
Під різні страви
Пісні страви [22]
Пісні з овочами
Для Дітей [53]
Каші,солодке....
Випічка [51]
Смачні і пухкі
Цікаве Для Господині [14]
Цікаві поради
Цікаві Факти про Їжу [32]
Корисна інформація...
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
  
Сподобався сайт?
  
     
  
Статистика
 
  

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
.

  • .
  •    Наш Банер
    Кулінарний сайт