Квас в домашніх умовах - 25 Червня 2015 - Кулінарні рецепти
Субота, 20.04.2024, 18:13
Вітаю Вас Гість

Цікаві Факти від кулінар.at.ua.
Головна » 2015 » Червень » 25 » Квас в домашніх умовах
14:15
Квас в домашніх умовах
 
У літню спеку домашній хлібний квас - це справжнє свято! До того ж він багатий вітамінами і мікроелементами: вітаміни, молочна кислота, магній, фосфор, кальцій і деякі амінокислоти. Крім цього, квас володіє лікувальними властивостями. Інгредієнти: чорний житній хліб; білий хліб; вода; цукор; дріжджі сухі (можна замінити мокрими); світлий родзинки - штучок 8-10. Приготування домашнього хлібного квасу. Спочатку приготуємо закваску. Вона є основою квасу. Чорний житній хліб порізати невеликими брусочками.
Викладаємо брусочки на деко і підсушити в духовці. Я періодично перемішувала хліб лопаткою і дивилася, щоб хліб місцями трохи підгорів, це дасть квасу певний смак і колір. 2 У літрову банку насипаємо сухарі, приблизно 1/3 банки, додаємо 2 столові ложки цукру. 3 Заливаємо окропом, трохи більше половини банки. Сухарі набухають, а ми очікуємо, щоб вміст банки охолов до трохи теплого. 4 Перемішуємо до стану кашки, якщо вона густовата, можна підлити трохи води. Додаємо сухі дріжджі, 1\4 чайної ложки. 5 Накриваємо банку серветкою (марлею і залишаємо для бродіння на троє діб). 6 Я покажу як готувати і темний і світлий квас. Тому, заготовимо тепер світлі сухарі. Наріжемо брусочками білий хліб. Його можна підсушити в духовці, так і на свіжому повітрі. 7 Цієї кількості закваски вистачить для 5 літрів квасу. Тому я взяла дві банки 3 та 2 літрові. У трилітрову банку закладаємо житні сухарі, а в дволітрову - житні й білі, пропорції за вашим бажанням. Сухарів в банці повинно бути приблизно на 1/5-1/6 від обсягу банки. У трилітрову додаємо 4 столові ложки цукру, а в дволітрову - 3. 8 Заливаємо окропом сухарі банки по плічка (пам'ятаємо, що потрібно залишити місце для закваски) 9 До речі, банку зі світлими сухарями можна заливати і кип'яченою теплою водою, адже нам не потрібно витягувати з хліба колір. 10 Коли вміст банок стає трохи теплим, можна додавати закваску. Перемішуємо закваску і 2/3 відправляємо в трилітрову банку і 1/3 в дволітрову. Накриваємо банки серветками і залишаємо для бродіння на 2-3-4 доби, час бродіння залежить від вашого смаку, пробуйте, вибирайте, наскільки різким і кислим ви хочете приготувати ваш квас. Коли квас перебродить і ви переконаєтеся, що цей смак вас влаштовує, квас потрібно процідити. Я використовую для цього металеве сито, яке застеляю подвійним шаром марлі. Квас зливаємо в чистий посуд, а закваску можна використовувати знову для приготування нової порції квасу. 11 У відціджений квас можна додати пару столових ложок цукру, до речі, якщо хочете трохи більше різкості, то можна покласти в кожну банку по 4-5 родзинок, в такому вигляді квас ще на добу залишити на столі. А потім прибрати в холодильник. Квас зберігають у закритій тарі. Закваску перекладають до скляну посуд і зберігають у холодильнику до тих пір, поки вона знову не знадобиться.
Категорія: Напої | Переглядів: 395 | Додав: Кулінарчик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Категорії розділу
Перші Страви [169]
Борщі,Бульйони...
Сніданки [4]
Смачні сніданки
Салати [151]
Олів"є,болі....
Закуски [296]
Естравагантні страви
Солодке [179]
Торти,Кекси...
Напої [101]
Коктелі,Спиртне...
Соуси [26]
Під різні страви
Пісні страви [22]
Пісні з овочами
Для Дітей [53]
Каші,солодке....
Випічка [51]
Смачні і пухкі
Цікаве Для Господині [14]
Цікаві поради
Цікаві Факти про Їжу [32]
Корисна інформація...
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
  
Що ви шукали на сайті ?
  
     
  
Статистика
 
  

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
.

  • .
  •    Наш Банер
    Кулінарний сайт