|
Четвер, 25.04.2024, 14:14 Вітаю Вас Гість
Головна » 2015 » Липень » 17 » Креветки з овочами і майонезом
06:43 Креветки з овочами і майонезом |
Список інгредієнтів креветки очищені - 500 г пекінська капуста - 1/2 шт зелений стручковий горох або стручкова квасоля - 100 г болгарський червоний перець - 1 шт цвітна капуста - 1/2 шт оливкова олія - ??2 ст. ложки соєвий соус - 1 ст. ложка рибний бульйон - 1 склянка перець чорний мелений - щіпка паростки квасолі мунго або інші паростки - 100 г майонез: каноловое масло - 1 склянка яйце - 1 шт лимонний сік - 1 ст. ложка гірчиця - 1 ст. ложка сіль - 1/2 ч. Ложки перець - 1/4 ч. Ложки Спосіб приготування Креветки варимо і чистимо - стандартна схема) Тільки не викидайте панцири - вони нам ще будуть потрібні. Пекінську капусту дрібно нарізаємо, нарізаємо перець і поділяємо цвітну капусту на невеликі суцвіття. Всі овочі (не забудьте додати горох) готуємо в сковороді з товстими стінками, а краще в воке, з використанням рослинного масла - на протязі 2 хвилин. Додаємо до овочів соєвий соус, рибний бульйон (можна на кубику) і перець - і нехай гарненько протушкується і закипить. Додаємо креветки і готуємо близько 1 хвилини. Тепер переходимо до майонезу: беремо панцирі від креветок і заливаємо їх каноловое маслом в чистий вок (або сковороду). Потримаємо суміш недовго на середньому вогні - поки масло не просочиться ароматом креветок. Проціджуємо масло від панцирів. Беремо яйце відокремлюємо жовтки від білків. Збиваємо яєчний жовток, лимонний сік, гірчицю, сіль і перець, потім додаємо туди масло і гарненько збиваємо міксером або блендером. Майонез готовий. До речі, чому я раджу використовувати хоч іноді в салатах або в соусах і майонезах каноловое масло - вона набагато корисніше, ніж рослинна, тому що він знижує рівень холестерину і попереджає утворення тромбів. Для сервіровки я люблю прикрашати блюдо якимись паростками. Можна брати свіжі, якщо у Вашому супермаркеті такі є або консервовані - я бачила від Бондюель (там у них якась колекція азіатська або щось таке)
|
Категорія: Закуски |
Переглядів: 444 |
Додав: Кулінарчик
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|
|