конфітюр полуничний - 450 г
сливки густі - 300 г
яйце - 8 шт.
цукор - 150 г
цукрова пудра - 100 г
ванільний цукор - 1/2 пакетика
мука пшенична - 100 г
цедра лимонна терта - 2 ст. ложки
желе лимонне - 1 пакетик
херес сухий - 4 ст. ложки
полуниця
м'ята (гілочки) 5
яєць збийте з цукром до стійкої піни. У два-три прийоми всипте муку,
замісіть однорідне тісто, додайте цедру. Тісто викладете рівним шаром
завтовшки 4 мм на застелений пергаментним папером деко. Випікайте при
220 °С до рум'яної скориночки.
Викладете бісквіт скориночкою
вниз на лист пергаменту, зніміть папір, на якому випікалося тісто.
Нанесіть тонким шаром конфітюр і скрутіть тугий рулет, обровняйте його
з кінців. Охолодите. Нарізуйте скибочками завтовшки 5–6 мм і укладіть в
щільну у форму.
Приготуйте желе по опису на упаковці,
використовуючи 1/2 норми води. Жовтки розітріть з 2/3 цукрової пудри,
поступово додаючи херес і незастигле желе.
Збийте в тугу піну
білки, в кінці додавши цукрову пудру і ванільний цукор. Жовткову і
білкову маси обережно перемішайте із збитими сливками. Викладете суміш
на бісквітні рулетіки. Поставте на 4–5 годин в холодильник.
Подайте, оформивши скибочками полуниці, гілочкою м'яти.