|
Середа, 05.02.2025, 15:57 Вітаю Вас Гість
Головна » 2010 » Жовтень » 9 » КІЛЬЦЕВИЙ ПАСХАЛЬНИЙ КЕКС
11:07 КІЛЬЦЕВИЙ ПАСХАЛЬНИЙ КЕКС |
500 г муки 30 г дріжджів 250 мл молока 70 г цукру сода 2 яйця 210 г вершкового масла 100 г родзинок 3 ст. л. вишневого лікеру 20-30 г очищеного мигдаля 200 гр.помадки ( масло, какао, цукор,трішки води)
Муку
просіяти в миску, в середині зробити поглиблення. Туди скришити дріжджі
і залити їх теплим молоком. Потім по краях муки розподілити цукор, 1/2
ч л солі і 180 г нарізаного маленькими шматочками вершкового масла.
Дріжджі розчинити в молоці і замісити тісто, додавши яйця. Коли тісто
стане гладким, додати родзинки і лікер. Потім злегка присипати тісто
мукою, накрити рушником і поставити на 30-40 хвилин в тепле місце. Кільцеву
форму змастити маслом, що залишилося, і посипати мукою. У кожне
поглиблення форми покласти по мигдалевому горіху. Духовку розігріти до
180°. Тісто ще раз обминути, викласти у форму, накрити рушником і
залишити на 15 хвилин. Потім поставити на нижній рівень духовки і
випікати 40-50 хвилин. Готовий кекс обережно вийняти з форми через 10 хвилин. Полити помадкою і дати остигнути.
|
Категорія: Солодке |
Переглядів: 724 |
Додав: Кулінарчик
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 3 Гостей: 3 Користувачів: 0 |
|
|
|