потрухи птаха (крильця, шийки, шлунки) - 1,5 кг
желатин - 15 гр.
морква - 40 гр.
корінь петрушки - 30 гр.
цибуля ріпчаста - 40 гр.
часник - 5 гр.
сіль
перець горошком
На 1 кг Крильця
і шийки обпалюємо, зачищаємо і промиваємо.Шлунки надрізаємо,
вивертаємо, звільняючи від вмісту, знімаємо внутрішню плівку,
промиваємо.
Підготовлені субпродукти заливаємо холодною водою з
розрахунку на 1 кг 1,5—2 літри води і варимо 2—3 години при слабкому
кипінні, періодично знімаючи жир і піну. За годину до готовності
додаємо цибулю, моркву, петрушку, сіль і перець.
Желатин замочуємо в шестикратній кількості холодної води.
Варені потрухи відокремлюємо від кісток, подрібнюємо, сполучаємо з процідженим бульйоном і проварюємо 30 хвилин.
Коли
крупинки желатину стануть прозорими, його відкидаємо на сито, потім
сполучаємо з невеликою кількістю охолодженого до 50 °С бульйону, добре
розмішуємо.
У бульйон з потрухами вливаємо желатин, додаючи дрібно рубаний часник і доводимо до кипіння.
Готовий холодець розливаємо у форми і охолоджуємо.
При подачі холодець нарізуємо прямокутними шматочками і гарніруємо свіжими або консервованими овочами.