10 порожніх яєчних шкаралуп з отворами, що акуратно проколупнули, в нижній (тупій) частині,
солодкий перець жовтого і червоного кольору (по половинці кожного буде цілком досить),
150 гр. шинки або іншої копченості,
трохи маслин,
консервованої кукурудзи і горошка,
2 ст. ложки желатину,
400 г прозорого курячого бульйону,
зелень петрушки
Насамперед замочуємо желатин в 100 грамах холодної кип'яченої води і залишаємо на годину набухати.
Петрушку
розділяємо на окремі листочки і укладаємо на дно кожної шкаралупи по
1-2 штучки. Перець і шинку нарізуємо соломкою, решту інгредієнтів
беремо як є і в довільному порядку поміщаємо поверх петрушки.
Коли желатин розбухне, розчиняємо його в гарячому бульйоні (доводимо до кипіння, але не кип'ятимо).
Заливаємо
доверху яєчну шкаралупу цим бульйоном і ставимо на ніч в холодильник
(або на балкон, якщо дозволяє температура на вулиці).
Коли желе захолоне, зчищаємо шкаралупу.
Виходить ось таке чарівне видовище.