курка середня - 1 шт.
помідори - 800 г
цибуля ріпчаста - 4 головки
часник - 3-4 зубчики
горіхи волоські очищені - 1 стакан
шафран мелений - 1 ч. ложка
зелень селери - 4 гілочки
кинза - 4 гілочки
перець червоний мелений
сіль
Підготовлену
курку промийте і розрубайте на шматочки. Залийте 4 л води, доведіть до
кипіння, зніміть піну і варіть при помірному нагріві. За 15 хвилин до
готовності додайте дрібно нашатковану цибулю.
Помідори обшпарте кип'ятком, протріть через дрібне сито і проваріть протягом 10 хвилин.
Горіхи,
часник, кинзу, селеру пропустите через м'ясорубку. Додайте перець і
шафран, посоліть, з'єднайте з помідорами і проваріть ще 5 хвилин.
Отриману заправку введіть в суп, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин.
При подачі посипте рубаною зеленню.