|
П`ятниця, 29.03.2024, 00:09 Вітаю Вас Гість
Головна » 2015 » Липень » 14 » Капусняк добовий
|
100 г кісток свинокопчення,
500 г квашеної капусти,
1 морквина,
1 корінь петрушки,
1 голівка ріпчастої цибулі,
4 ст. ложки томату-пюре,
60 г жиру,
2 ст. ложки пшеничного борошна,
2 дольки часнику,
1,5 л бульйону або води,
сметана,
зелень.
Квашену капусту дрібно рубають і тушкують з додаванням томату-пюре і кісток свинокопчення протягом 3—4 годин, поки капуста не стане м’якою, гостросолодкуватою на смак і не набуде темного забарвлення. Коріння і цибулю нарізають дрібними кубиками, пасерують і кладуть у капусту за 1 годину до закінчення тушкування. Можна тушкувати капусту протягом 2 годин, потім заморозити і витримати на холоді.
У киплячий бульйон або воду кладуть тушковану капусту з пасерованими овочами і варять до готовності. За 5—10 хв до закінчення варіння додають білий соус, сіль, спеції. У готовий капусняк кладуть розтертий із сіллю часник.
Перед тим як подавати на стіл, в капусняк кладуть м’ясо, сметану і посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки, кропу або зеленою цибулею.
До капусняку подають розсипчасту гречану кашу, крупник, кулеб’яку з гречаною кашею, ватрушки із сиром.
Добовий капусняк буде смачнішим, якщо його подати в горщику. Для цього в глиняний горщик кладуть м’ясо, наливають капусняк, додають рубаний часник. Горщик покривають тонким шаром тіста, змащують його яйцем і ставлять у духовку. Коли на поверхні тіста утвориться золотава скоринка, горщик з капусняком ставлять на тарілку і подають. Окремо подають сметану.
|
Категорія: Перші Страви |
Переглядів: 456 |
Додав: Кулінарчик
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|