|
Вівторок, 23.04.2024, 13:54 Вітаю Вас Гість
Головна » 2015 » Липень » 15 » Грог з медом
|
Інгредієнти на6 порцій:
коньяк 1 стакан
вода гаряча 3 склянки
мед 3 ст. ложки
лимон 1 шт.
Приготування:
Воду змішайте з коньяком і медом, прогрійте до розчинення меду. Наполягайте 5 хвилин.
Лимон наріжте скибочками.
У своєму класичному варіанті англійська грог - алкогольний напій з рому, розведеного гарячими чаєм або водою, з цукром. Автором рецепта грогу став британський віцеадмірал Едвард Вернон на прізвисько Олд Грог (Старий Грог). У ті часи для профілактики цинги та інших захворювань в щоденний раціон матросів входили обов'язкові півпінти (близько 240 г) рому міцністю 80 градусів.
Щоб зменшити кількість градусів, Вернон почав розбавляти ром водою: при незмінному об’ємі міцність напою зменшилася вдвічі. У наші дні грог як і раніше готують з гарячих води або чаю, додаючи до них різні прянощі, наприклад, гвоздику, корицю, імбир, а також іноді лимон або лайм і за бажанням - цукор або мед. Замість рому можна використовувати коньяк або віскі.
|
Категорія: Напої |
Переглядів: 2415 |
Додав: Олежик
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|
|