Частина перша страв із гарбуза містить рецепти напоїв із соку та
м’якоті цього чудового овочу. Пам’ятаєте, популярний останнім часом
персонаж Гаррі Потер дуже любив посмакувати гарбузовим соком… До того ж натуральним!
Отже, нижче ви знайдете кілька рецептів напоїв з гарбуза та дізнаєтеся
як готувати гарбузовий розсіл, червоний гарбузовий сік та кисіль із
гарбуза.
Особливо корисні ті напої, де використовується натуральний гарбузовий сік.
Гарбузовий розсіл
100 мл гарбузового соку;
30 мл огіркового розсолу;
Сіль, цукор,чорний перець за смаком.
Приготування
Гарбуз почистити, сполоснути холодною водою, натерти на дрібній тертці
і вичавити 100 мл гарбузового соку. Змішати з огірковим розсолом,
додати сіль, цукор і чорний перець до смаку.
(Чесно, не пробувала цей рецепт. І якось не хочеться… Хіба, може, після якогось аж занадто бурхливого застілля).
Червоний гарбузовий сік
100 мл гарбузового соку;
50 мл. томатного соку;
дрібно нарізана зелень (цибуля, кріп, петрушка);
сіль, цукор, чорний мелений перець до смаку.
Приготування
Змішати гарбузовий і томатний соки, додати сіль, цукор, чорний мелений
перець до смаку. Можна додати дрібно нарізану зелену цибулю або
петрушку. Добре вимішати.
Кисіль із гарбуза
500 г гарбуза;
1,5 ст.л. картопляного крохмалю;
0,25 л холодного молока;
0,25 л гарячого молока;
ванільний цукор, сіль.
Приготування
Гарбуз почистити і натерти на дрібній тертці. Картопляний крохмаль
розвести холодним молоком, вилити у гаряче молоко і, перемішуючи,
кип’ятити. Додати ванільний цукор, трішки солі, натертий гарбуз. Все
добре розмішати, довести до кипіння.
До киселю можна подати ягідний охолоджений сік (особливо смакує малиновий чи порічковий).