мука пшенична або житня - 300 г
цукор - 700 г
розпушувач для тіста - 2 ч. ложки
ванілін
цедра лимонна
мед - 100 г
маргарин - 50 г
яйце - 2 шт.
гвоздика - 2 бутони
кориця
кардамон мелений
перець запашний - 5 г
аніс і бад'ян - по 10 г
горіхи очищені - 50 г
інжир сушений - 150 г
чорнослив - 20 г
цукрова пудра - 250 г
ром - 3 ст. ложки
джем з червоної смородини Інжир
і чорнослив замочите на декілька годинників. Прянощі помнете в ступці.
Горіхи подрібните. Мед розчиніть в 200 г води, додайте яйця,
розмішайте. Маргарин витримайте при кімнатній температурі і збийте.
Муку
змішайте з цукром, розпушувачем і прянощами, додайте терту лимонну
цедру, маргарин і розведений мед, замісіть тісто. Додайте подрібнені
горіхи, нарізаний чорнослив і інжир. Викладете тісто на змащений маслом
і подпиленний мукою деко і випікайте на слабкому вогні в заздалегідь
нагрітій духовці.
Готовий пряник охолодіть, розрізайте навпіл і перешаруєте джемом. Верх пряника покрійте глазур'ю.
Для глазурі цукрову пудру залийте 100 г води, влийте ром і прогрійте до загустівання.