рис - 250 г
молоко - 1,25 л
масло вершкове - 30 г
шоколад - 100 г
цукор - 150 г
яйце - 1 шт.
наливка вишнева - 100 г
кориця мелена - 1 ч. ложка
сухарі мелені Рис промийте кілька разів в холодній воді, залийте кип'ятком, проваріть протягом 15 хвилин, відкиньте, обсушіть.
Закип'ятіть молоко з вершковим маслом, всипте рис, зваріть його до готовності і розділіть на дві частини.
Одну
частину рису з'єднаєте з натертим на терці і змішаним з 60 г цукру
шоколадом, іншу — з 60 г цукру і вишневою наливкою. У кожну частину
підмісіть по половині яйця.
У змащену маслом і посипану сухарями форму викладете шарами по черзі шоколадний і вишневий мал.
Запікайте
пудинг в нагрітій духовці протягом 15–20 хвилин. Готовий пудинг злегка
охолодіть, вийміть з форми і посипте цукром, що залишився, змішаним з
корицею.