|
Четвер, 25.04.2024, 02:19 Вітаю Вас Гість
Головна » 2015 » Липень » 11 » Домашній лімончелло
23:46 Домашній лімончелло |
Лімончелло - це популярний італійський лимонний лікер. Лімончелло настоюється на шкірці лимонів, тому для приготування напою використовуються тільки свіжі ароматні лимони.
Існує два різновиди лікеру Лімончелло: класичний і крем-лікер. Для приготування класичного Лімончелло використовується вода, яка для крем-лікеру замінюється молоком. Крім того, в рецепт Лімончелло також входить цукор і спирт вищої якості.
Традиційно Лімончелло готується близько 3 місяців, але в домашніх умовах час приготування зазвичай скорочується в середньому до 15 днів.
Інградієнти:
- 5 великих лимонів
- 0.7 л горілки
- 0.5 кг цукру
- 0.5 л чистої води
- 1 банка з кришкою (обсяг в 1 літр)
- 1 пляшка (1-1.5 літра об'ємом)
Спосіб приготування:
Добре вимийте лимони. Акуратно, намагаючись не зачіпати білу плівку, зчистіть з них цедру. Найпростіше це зробити за допомогою овочечистки.
Складіть всю цедру в банку і залийте горілкою. Закрийте банку кришкою і поставте в холодильник або в будь-яке інше прохолодне і, найкраще, темне місце на 5 днів.
На шостий день настойку потрібно процідити, відокремивши рідину від цедри.
В окрему каструльку влийте 0.5 л води і всипте 0.5 кг цукру. Нагрівайте на плиті до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться. Постійно помішуйте. Готовий цукровий сироп повністю остудіть.
Змішайте цукровий сироп і лимонну настоянку (горілку, настояну на лимонної цедрі). Перемішайте, перелийте в пляшку і поставте в холодильник ще на 2-3 дня.
Подавайте лімончелло в попередньо заморожених в морозильній камері високих келихах.
|
Категорія: Напої |
Переглядів: 401 |
Додав: Кулінарчик
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|
|