Борщ український - 6 Вересня 2015 - Кулінарні рецепти
Четвер, 25.04.2024, 01:15
Вітаю Вас Гість

Цікаві Факти від кулінар.at.ua.
Головна » 2015 » Вересень » 6 » Борщ український
21:04
Борщ український
 

Ніякого малинового кольору у борщі бути не повинно! Це не борщ! Означає так, хто хоче спробувати справжній український борщ - записуйте рецепт! Приготуйте і спробуйте посперечатися, що це не український борщ ! Смачного! :)

Склад на 5 літрів води м'ясо - 600-700 г (краще свинячі ребрышки), картопля - 2-3 шт, буряк - 1 невелика штука, лук ріпчастий - 2 шт, морква - 2 шт, томатна паста - 2 їдалень ложки, помідори - 2-3 шт, болгарський перець (червоний і зелений, можна гіркий) - 1 шт, капуста, зелень, маленький шматочок старого сала, 1 зубчик часнику, сіль

Приготування М'ясо вимити, покласти в каструлю, залити холодною водою і зварити до готовності (дивіться м'ясний бульйон). Ріжемо кубиками картоплю, і кладемо у бульйон. На сковороді обсмажуємо буряк, нарізаний соломкою. Додаємо лук, нарізаний кубиками, і моркву (теж кубиками - приємніше їсти). Обсмажуємо до золотистого кольору.

Додаємо томатну пасту і помідори натерті на терці (без шкірки). Після того, як помідори трохи загуснуть влити склянку бульйону. Туди ж додаємо болгарський перець, порізаний кубиками. Тушкуємо хвилин 10.

Тим часом шаткуємо капусту.

Картопля майже готова - кладемо зажарку у бульйон, закипить - додаємо капусту і багато (!) зелені (петрушка, кріп - кому що подобається). *

Я живу зараз в теплій країні, в якій круглий рік свіжі овочі, тому капусту кладу після зажарки. У Росії взимку капуста зимових сортів, її краще покласти перед зажаркой, проварити хвилин 5, і тільки потім додати зажарку.

Даємо покипіти хвилин 5 і далі - це головний секрет - беремо малюсінький шматочок старого сала і зубок часнику, подрібнюємо в ступці, і кидаємо у борщ. Відразу ж вимикаємо.

Категорія: Перші Страви | Переглядів: 478 | Додав: POMAH | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Категорії розділу
Перші Страви [169]
Борщі,Бульйони...
Сніданки [4]
Смачні сніданки
Салати [151]
Олів"є,болі....
Закуски [296]
Естравагантні страви
Солодке [179]
Торти,Кекси...
Напої [101]
Коктелі,Спиртне...
Соуси [26]
Під різні страви
Пісні страви [22]
Пісні з овочами
Для Дітей [53]
Каші,солодке....
Випічка [51]
Смачні і пухкі
Цікаве Для Господині [14]
Цікаві поради
Цікаві Факти про Їжу [32]
Корисна інформація...
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Наше опитування
  
Корисний Сайт?
  
     
  
Статистика
 
  

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
.

  • .
  •    Наш Банер
    Кулінарний сайт