Ніякого малинового кольору у борщі бути не повинно! Це не борщ! Означає так, хто хоче спробувати справжній український борщ - записуйте рецепт! Приготуйте і спробуйте посперечатися, що це не український борщ ! Смачного! :)
Склад на 5 літрів води м'ясо - 600-700 г (краще свинячі ребрышки), картопля - 2-3 шт, буряк - 1 невелика штука, лук ріпчастий - 2 шт, морква - 2 шт, томатна паста - 2 їдалень ложки, помідори - 2-3 шт, болгарський перець (червоний і зелений, можна гіркий) - 1 шт, капуста, зелень, маленький шматочок старого сала, 1 зубчик часнику, сіль
Приготування М'ясо вимити, покласти в каструлю, залити холодною водою і зварити до готовності (дивіться м'ясний бульйон). Ріжемо кубиками картоплю, і кладемо у бульйон. На сковороді обсмажуємо буряк, нарізаний соломкою. Додаємо лук, нарізаний кубиками, і моркву (теж кубиками - приємніше їсти). Обсмажуємо до золотистого кольору.
Додаємо томатну пасту і помідори натерті на терці (без шкірки). Після того, як помідори трохи загуснуть влити склянку бульйону. Туди ж додаємо болгарський перець, порізаний кубиками. Тушкуємо хвилин 10.
Тим часом шаткуємо капусту.
Картопля майже готова - кладемо зажарку у бульйон, закипить - додаємо капусту і багато (!) зелені (петрушка, кріп - кому що подобається). *
Я живу зараз в теплій країні, в якій круглий рік свіжі овочі, тому капусту кладу після зажарки. У Росії взимку капуста зимових сортів, її краще покласти перед зажаркой, проварити хвилин 5, і тільки потім додати зажарку.
Даємо покипіти хвилин 5 і далі - це головний секрет - беремо малюсінький шматочок старого сала і зубок часнику, подрібнюємо в ступці, і кидаємо у борщ. Відразу ж вимикаємо.
|