|
П`ятниця, 29.03.2024, 17:46 Вітаю Вас Гість
Головна » 2015 » Липень » 16 » Борщ по-українськи
|
Список інгредієнтів
буряк молода (невелика) - 3 шт
картопля середній - 3 шт
варені яйця - 2 шт
свіжі огірки - 3 шт
зелень кропу - 1/2 пучка
зелень кінзи - 1/2 пучка
цибуля зелена - 1/2 пучка
лимон - 1 шт
гірчиця - за смаком
сіль - за смаком
вода - 3 л
ковбаса варена (або мяско) - 200-250 г
Спосіб приготування
Борщ по-українськи
Практично все, що знадобиться ...
Ставимо каструльку з водою на вогонь і чекаємо, поки закипить.
Борщ по-українськи
Буряк чистимо, миємо, нарізаємо кубиком. Кипляче воду Підкисляє соком з половини лимона і закидаємо буряк. Нехай кипить на невеликому вогні годинки 2-2,5 ...
Борщ по-українськи
Яйця і картоху відварюємо. Остужаем. Ріжемо кубиками. Огірки та ковбаску ріжемо так само ... Зелень дрібно рубаємо ... У чашку наливаємо трохи відвару і перемішуємо з 3-ма чайними ложками гірчиці.
Борщ по-українськи
Всю нарізку закидаємо в каструлю.
Борщ по-українськи
Вливаємо в каструлю чашку відвару з гірчицею і заливаємо рештою охолодженим і відціджену відваром. Ретельно перемішуємо. За допомогою солі, залишилася половини лимона і гірчиці доводимо борщ до потрібного Вам смаку (у мене пішов весь лимон, ще 2 ч.л. гірчиці і трохи солі) і ставимо в холодильник для охложденія хоча б на 2-3 години.
смачного !!!
Як завжди - деякі доповнення:
1 - щодо відвару - в оригіналі рецепта було сказано натерти буряк на тертку і варити 20 хвилин. Порахував це трохи несерйозним і зробив так, як зробив. Кубики буряка, що залишилися після зціджування відвару, пересипав в судок і поставив у холодильник. Дружина додавала їх собі в тарілку, так як ні син, ні я такого не любимо ...
2 - щодо ковбаси - підійде (і думаю, що рецепт від цього тільки виграє) практично будь-яке відварне мяско-курятина, свинина, мову ...
3 - щодо охолодження - так вийшло, що зайнявся цією стравою ввечері, тому був застосований так сказати експрес-метод охолодження: каструля з відваром була встановлена ??в невеликий таз і постійно змінювалася холодна вода (ну не міг же засунути теплий відвар в холодильник). Після охолодження борщ був заправлений і і відправився в холодильник на всю ніч ...
|
Категорія: Перші Страви |
Переглядів: 420 |
Додав: Кулінарчик
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|
|