|
П`ятниця, 26.04.2024, 13:02 Вітаю Вас Гість
Головна » 2015 » Липень » 15 » Борщ по-польски
|
Інгредієнти для приготування борщу по-польськи:
Буряк - 600 г (для квасу) + 1 середня штука
Суповий набір (свинина або яловичина) - 1 шт.
Цибуля ріпчаста - 2-3 шт.
Гриби - 200 г
Морква - 2-3 шт.
Часник - 2 зубчики
Вода - 1 л
Хліб (почерствевший) - 2-3 скибочки
Чорний мелений перець - за смаком
Запашний мелений перець - за смаком
Кмин - за смаком
Майоран - за смаком
Лавровий лист - 2-4 шт.
Рослинна олія для пережарки
Сіль - за смаком
Інвентар:
Посуд
Графин або банку
Плита
Каструля
Сковорода
Приготування борщу по-польськи.
Крок 1: Готуємо буряковий квас.
Буряковий квас
Насправді це нескладно, але потрібно кілька днів, щоб квас заграв. Беремо свіжу буряк, промиваємо їй, чистимо від шкірки, ріжемо невеликими шматочками. Вибираємо глибоку посуд, приміром, графин, в якій будемо готувати квас. Найкраще підійде скляна посуд.
Перекладаємо буряк, заливаємо її літром води, додаємо пару шматочків трохи почерствевшего хліба, вкриваємо посуд марлею. Щоб квас швидше заграв, переставляємо посуд з буряком і хлебой в тепле місце. І чекаємо пару днів. Отриманий квас потрібно процідити, можна використовувати ту ж марлю.
Крок 2: Варимо бульйон для борщу по-польськи. Готуємо пережарку. Додаємо буряк.
Гриби замочуємо, варимо бульйон, пасеруємо пережарку і трьом буряк!
У каструлю з холодною водою викладаємо суповий набір, яловичину або свинину - вирішувати Вам. Можна Варити бульйон з кісток і м'яса окремо.
Перший бульйон потрібно злити, щоб пішли всі шкідливі речовини, які містилися в м'ясі. Воду наливаємо знову доводимо до кипіння.
Додаємо в бульйон гриби, можна використовувати сушені, які попередньо варто замочити в теплій воді, а потім злити її. Продовжуємо варити, і одночасно робимо пережарку з цибулі і моркви, яка додається практично у всі супи.
Моркву на крупній тертці або подрібнити у блендері, цибулю дрібно нашаткувати або подрібнити у блендері змішайте на сковороді, обсмажити на невеликій кількості рослинного масла, потім додати трохи води і пасерувати поки вода не википить.
Борщ буряком не зіпсуєш, тому варимо окремо (крім квасу) невелику буряк, чистимо від шкірки і натираємо на крупній тертці.
Крок 3: Варимо польський борщ.
Варимо борщ по-польськи
У бульйон додаємо готову пережарку і натерту буряк. Додамо аромату - розтираємо пару зубчиків часнику з сіллю і кладемо в суп. Пробуємо, який наш борщ на смак, якщо недостатньо солі - потрібно це виправити, можна також поперчити і додати спеції, наприклад кмин, лавровий лист і майоран.
Додаємо в суп квас, доводимо борщ до кипіння, потім зменшуємо вогонь, знову пробуємо, готово? Тоді переходимо до наступного кроку і дізнаємося, як правильно подавати польський борщ.
Крок 4: Оформлюємо і подаємо польський борщ до столу.
Готовий польський борщ з чаклунами
Борщ слід процідити, оскільки подається тільки бульйон. Розливаємо його по красивим чашках або горщикам, прикрашаємо зеленню. Традиційно, в польський борщ додають чаклуни - так у Польщі називають пельмені. Це додає борщу пікантний смак.
Гущу з борщу теж можна подати до столу, приправивши сметаною або майонезом, кому як подобається.
Замість хліба до борщу підійдуть пиріжки з картоплею або просто сухе картопляне пюре.
Приємного апетиту!
|
Категорія: Перші Страви |
Переглядів: 778 |
Додав: Кулінарчик
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|