 |
Неділя, 15.06.2025, 10:44 Вітаю Вас Гість
Головна » 2015 » Липень » 15 » Борщ без капусти
|
Інгредієнти для приготування борщу без капусти:
М'ясо свинини - 600-800 г (краще брати з кістками, крім того відмінно підійде яловичина або курка)
Буряк — 2 шт.
Морквина — 2 штуки
Цибуля ріпчаста — 2 головки
Картопля — 5-7 штук
Зелень — 1 пучок
Лимон — 1 штука
Гвоздика, лавровий лист — по 4 штуки;
мелений Перець запашний), базилік, орегано,— по дрібці
Сіль — за смаком
Рослинне масло для смаження
Інвентар:
Каструля
Металева лопатка
Кухарська вилка
Обробна дошка
Сковорода
Гострі ножі
посуд сервіровки тарілка
Кухарська ложка
Приготування борщу без капусти.
Крок 1: Варимо м'ясний бульйон
Варимо м'ясо
Для того, щоб зварити бульйон, покладіть м'ясо в каструлю, залийте водою. Доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні близько 1,5 -2 години, поки м'ясо не приготується, при цьому накрийте кришкою каструлю. Щоб перевірити готовність м'яса спробуйте проколоти його проткніть будь шматок м'яса гострим ножем або виделкою, якщо з нього витікає прозорий сік, то все, наше м'ясо готове! Якщо з нього тече рідина коричнево-червоного кольору, значить, відварюйте далі.
Крок 2: Готуємо заправку для борщу
Підготовка інгредієнтів Буряк і моркву очищаємо від поверхневої шкірки і нарізаємо невеликими кубиками. Потім беремо цибулю і так само нарізаємо, після чого обсмажуємо в маслі поки не відчується специфічний запах. Відразу як ви його відчуєте необхідно додати у нашу, вже практично готову заправку, моркву та буряк. Обсмажуємо або тушкуємо овочі на середньому вогні до їх несуттєвого пом'якшення. Після того як приготування заправки закінчено, необхідно посолити по-своєму розсуду.
Крок 3: Збірка борщу
зажарка Готова для борщу Саме м'ясо з бульйону не виймаємо, а даємо йому просочитися заправкою, так наша свинина буде набагато смачніше. В цей же час засипаємо в наш бульйон картоплю, який нарізаний середніми кубиками, і всі спеції і прянощі. Незабаром, через 7 хвилин варіння додаємо у наше блюдо піджарку з овочів, яку ми приготували. Поки все знаходиться на кінцевій стадії, вариться і кипить — швидко наріжте зелень і додайте її в бульйон. Потім полийте соком з лимона борщ. Солимо знову ж таки за смаком і варимо ще 5-7 хвилин. І все готово!
Крок 4: Подаємо борщ без капусти
Готовий борщ без капустиБуде дуже смачно, якщо тарілка борщу буде наповнена свіжою і подрібненим часником. А велика і добра ложка жирної сметани зробить наш борщ тільки в рази смачніше. І якщо у вас ще залишилося в запасі трохи свіжої зелені, то цей інгредієнт зробить його ще більш дивним.
Приємного Вам апетиту!
Поради:
У вигляді маленьких кубиків нарізані овочі виходять більш соковитими.
— Якщо у Вас, на жаль, лимона ні, не засмучуйтесь, можна заправити невеликою кількістю томатного пюре або оцту.
М'ясо, з якого варився бульйон, можна остудити, нарізати на кубики і обсмажити з цибулею. А потім подавати з іншим блюдом, наприклад, з картопляним пюре.
|
Категорія: Перші Страви |
Переглядів: 518 |
Додав: Кулінарчик
| Рейтинг: 0.0/0 |
|

Статистика |
Онлайн всього: 5 Гостей: 5 Користувачів: 0 |
|
|