Ароматна паелья. Традиція іспанської кухні - 31 Січня 2011 - Кулінарні рецепти
Субота, 20.04.2024, 11:42
Вітаю Вас Гість

Цікаві Факти від кулінар.at.ua.
Головна » 2011 » Січень » 31 » Ароматна паелья. Традиція іспанської кухні
15:52
Ароматна паелья. Традиція іспанської кухні
 

Основа традиційного іспанського страви паелья – рис. Готують паелью на відкритому вогні. Для того щоб вона вийшла з національним ароматом і смаком, краще всього готувати її на барбекю в спеціальній плоскій каструлі. Каструля ця називається «paella». Власне, від цього слова й пішла назва цього смачного і ситного страви.

Для приготування паельі за класичним рецептом іспанському знадобиться досить багато компонентів. Втім, в їх переліку немає нічого екзотичного, і купити все це можна в будь-якому великому супермаркеті.

Отже, для приготування паельі на 6-8 чоловік вам буде потрібно:
450 грам філе курки без шкіри
250 грам нарізаною шматочками свинини
300 грам довгого рису
4 нарізаних кільцями кальмарів
175 грам стручкової квасолі
125 грам свіжого горошку
4 ошпарених помідора без шкірки
1 нарізаний смужками солодкий перець
1 літр м’ясного або рибного бульйону
12 мідій
12 великих креветок (королівських)
2 столові ложки паприки
8 гілочок шафрану (або мелений)
2 столові ложки оливкової олії
1 нарізана кубиками цибулина
3 роздавлених зубки часнику
6 лимонів

Якщо список продуктів вас не лякає, можна приступати до приготування. У великій сковороді спочатку розігріваємо олію. Курку і свинину, нарізану шматками середнього розміру, приправляємо сіллю, перцем і за бажанням травами. Кладемо на сковороду, обсмажуємо 2 хвилини до утворення коричневої скоринки. Додаємо цибулю, часник і посипаємо паприкою. Тушкуємо протягом 3 хвилин. Потім кладемо в сковороду помідори і болгарський перець.

Замість м’яса в деяких регіонах Італії кладуть філе риби або морепродукти. Існують також рецепти, в яких використовуються тільки овочі і морепродукти для прикраси.

Через 3-5 хвилин можна всипати рис. У хвилини рис підсмажують з м’ясом і овочами, потім заливаємо невеликою кількістю бульйону, в якому попередньо розвести шафран. Після цього вливаємо решту бульйону. Додаємо кальмар і тушкуємо все до готовності рису, не помішуючи.

Потім кладемо зверху на рис креветки і мідії. Коли мідії відкриються, а креветки стануть рожевими. Подавати паелью потрібно в тій же каструлі, в якій її і готують. Блюдо виходить дуже ситне і щільне, тому до паелье зазвичай подають лимони. Запивати це іспанське блюдо краще іспанських червоним сухим вином.

Категорія: Салати | Переглядів: 847 | Додав: Кулінарчик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Категорії розділу
Перші Страви [169]
Борщі,Бульйони...
Сніданки [4]
Смачні сніданки
Салати [151]
Олів"є,болі....
Закуски [296]
Естравагантні страви
Солодке [179]
Торти,Кекси...
Напої [101]
Коктелі,Спиртне...
Соуси [26]
Під різні страви
Пісні страви [22]
Пісні з овочами
Для Дітей [53]
Каші,солодке....
Випічка [51]
Смачні і пухкі
Цікаве Для Господині [14]
Цікаві поради
Цікаві Факти про Їжу [32]
Корисна інформація...
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
  
Що ви шукали на сайті ?
  
     
  
Статистика
 
  

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
.

  • .
  •    Наш Банер
    Кулінарний сайт