Вишуканий напій - Поради для господині - Корисні Поради - Кулінарні рецепти
П`ятниця, 26.04.2024, 19:05
Вітаю Вас Гість

Цікаві Факти від кулінар.at.ua.
Головна » Статті » Поради для господині

Вишуканий напій
Легенда про походження кави согласно з найпошіренішою легендою, тонізуючі Властивості кави були відкриті ефіопськім пастухом на имя Калдим, Який помітів, что его кози, наївшісь днем ??листя и темно-червоних плодів Кавове дерева, почінають вести себе по ночах збуджено без усякої очевідної причини. ВІН рассказал про цею дивний випадок настоятелю монастиря, и тієї решил віпробуваті на Собі дію Незвичайна зерен. Настоятель БУВ вражений силою впліву напою І, щоб підтримати Бадьорість ченців, что засипается во время нічніх молебнів, повелів Їм пити цею відвар. Згідно монахи навч обсмажуваті и молоти зерна. Отриманий напій знімав втому и надававши свіжі сили. Історія кави Відкриття кави відбулося примерно за 850 років до н. е. Проти повне Визнання напою Прийшла много століть по тому. Спочатку як тонізуючій засіб вживалися НЕ відвар обсмаженіх зерен, а безпосередно сирі кавові ягоди. Трохи пізніше у Ємені начали готувати напій гешір зі зрілої вісушеної м'якоті кавових плоду. За годину правления ефіопів на Аравійському півострові араби перейнялі много чего з їхньої самобутньої и багатої культури, в тому чіслі и звичка вжіваті каву. Спочатку араби готувалі напій способом, далеким від сучасного. Смороду роздавлювалі кавові зерна и змішувалі їх з ТВАРИНИ жиром и молоком. З отріманої масі такоже робілі кульки, Які брали з собою в дорогу як загальнозміцнюючій засіб. Лише у XII столітті з сирих кавових зерен стали готувати напій. А ще століття тому начали зріваті плоди з кавових дерев, сушить зерна, обсмажуваті и подрібнюваті їх. А порошок, Який отримувалася з зерен, Вже заливали Гаряча водою. Арабі додавали у каву Різні Прянощі, например, імбір и корицю. Такоже змішувалі напій з молоком. Вишуканий напій Фото Raketacoffee.Com.Ua У 1475 году у Константінополі Відкрився перший спеціалізований кавовий магазин «Ківа Хан», а у 1564 году булу Відкрита перша Публічна кав'ярня. Історики стверджують, что всемогутній Візир Мехмед Кепрюлю одного разу переодягнувся простолюдином и відправівся по кав'ярнях, щоб послухати, что говорять про владу. І, як обнаружили, що не почув жодних доброго слова, после чего царедворець звелів закрити всі кав'ярні, а каву забороніті. Європейська кава Широке Поширення кави як популярного у Европе напою Почалося у Відні з 1683 року. Пов'язане воно з ім'ям КОЛІШНИЙ козака-запорожця, віхідця з українських земель купця Юрія-Франца Кульчицького. У вірішальній момент облоги Відня турками у 1683 году Кульчицький допоміг привести війська союзніків на допомогу обкладенню місту. У 1684 году ВІН получил титул Почесного громадянина Відня. В нагороду купець попросивши віддаті Йому захоплені у турків 300 мішків з Кавове зерно. 13 серпня 1684 року Кульчицький відкрів Першу кав'ярню у Відні. ВІН адаптував Турецький каву до Європейського смаку, Дода в напій цукор и молоко. Саме ВІН є автором «кави по-віденські». Через пару років Паскаль відкрів Першу кав'ярню у Паріжі - Le caf? Procope, и Незабаром Європу захлеснув Справжній кавовий бум. Кава у царській Росії У дореволюційній России кава з'явилася ще за царя Олексія Михайловича. На тій годину вона служила Засоба від багатьох хвороб, у тому чіслі від мігрені. Однак сам звичай пити каву пов'язують з ім'ям Петра I. ВІН, за тверджень історіків, насильно поїв гіркім напоєм свое найближче оточення. У 1703 году у России БУВ Відкритий перший кавовий будинок. Катерина Велика пила каву Щодня. Причем напій БУВ настолько Міцний, что 1 фунта кави імператріці вістачало только на 4 чашки. Вона такоже вікорістовувала каву и у косметичность цілях: змішувала Кавове гущу з милому и очищала отриманий «скрабом» лица и Тіло. Скільки існує сортів кави? Усього налічується прежде 90 відів рослин, что відносяться до роду кави (Coffea). Серед них можна віділіті два, Які Використовують для виготовлення напою у промислових масштабах. Найвідомішінмі Кавове деревами є Coffea arabica L., з которого віробляють сорт кави «арабіка», та Coffea canephora Pierre ex Froehn. або робуста, Який іноді назівають конголезькою кавою. Саме на ЦІ два види доводитися за різнімі оцінкамі до 98% віробленої кави. Цей ОБСЯГИ діліться у співвідношенні 70% - арабіка, 30% - робуста. Інші сорти кави НЕ мают промислового значення. Вишуканий напій Фото Coffee-ucc.Com Найбільш Поширеними сорт кави, арабіка, растет на вісоті від 900 до 2000 метрів над рівнем моря. Зерна, як правило, мают довгасту форму, гладку поверхню, злегка вигнутий у форме букви «S» лінію, у Якій зазвічай после легкого обжарювання залішаються невігорілі Частки кавової ягоди. Вид робуста є швідкозростаючім и більш стійкім до шкідніків, чем арабіка. Растет дерево примерно від 0 до 600 м над рівнем моря, дере за все - у тропічніх районах Африки, Індії та Індонезії. Зерна мают округлу форму, колір - від світло-коричневого до сірувато-зеленого. Робуста зазвічай вважається Менш вишукання сортом кави з точки зору аромату. У тій же година вона містіть более кофеїну, а такоже часто вікорістовується в еспрессо-сумішах, а це дозволяє отріматі більш якісну Кавове пінку. Найдорожча в мире кава «Копі Лювак» або «Капе Аламід» є одним з найдорожчих сортів кави. Слово «копі» на індонезійському діалекті малайської мови означає «каву», а слово «лювак» - Місцева назва мусангі, або азіатської пальмової цивета (Nandinia binotata) - невеликого звіра родини ціветовіх. Висока ціна цієї кави обумовлена ??особливо Смакова якости та способом виготовлення. Для Привільне Приготування, зернятка кави повінні пройти харчовий ланцюжок, что Включає шлунково-кишково тракт мусанга, Який перетравлює оточуючу кавові зерна м'яку Оболонков. Бобі при Авторитети НЕ перетравлюються. Кава «Копі Лювак» характерізується збалансований смаком з делікатною гіркуватістю, виразности відтінком вершкового масла, відтінкамі нуги и меду, а такоже Довгим, стійкім пріємнім смаком. Часто ВАРТІСТЬ цього сорту кави сильно перебільшується. Насправді оптова ціна кілограму необсмаженої кави «копі лювак» складає від $ 100. «Копі Лювак» продається и в Україні, зокрема й у Києві. Стоимость однієї чашки кави - від 40 грн. Розчин и декофеїнізована кава Розчин кава булу вінайдена и запатентована Девідом стренг з Нової Зеландії. Декофеїнізовану каву відкрів німець Людвіг Роземус у 1903 году. Як це зазвічай буває, сделать це Відкриття Йому допоміг випадок. Судно, что перевозило Вантаж кави, попал у сильний шторм. Трюмах були заліті Морською водою настолько сильно, что корабель ледве залишавсь на плаву. Засмученій хазяїн вантажу думав, что вся парія кави булу зіпсована. Альо на всякий випадок чоловік все ж решил Віднести кавові зерна на експертизу. Експерт Людвіг Роземус определена, что кава в ПОВНЕ порядку, но Втрата почти весь Кофеїн. Згідно удачливий німець запатентував в США свою знахідку. Широка Популярність до кави без кофеїну прийшла у 1930 году. Як готують каву? Обсмаження - один з Головня етапів в отриманні хорошої кави. При обсмажуванні зелені кавові зерна збільшуються у об'ємі и змінюють колір Із зеленого на коричневий. Смак кави формується Завдяк Багат складаний Ароматичность хімічнім Сполука. Залежних від того, Які самє смакові Властивості кави нужно підкресліті, підбірається оптимальний режим обсмажування. Вишуканий напій Фото Widefon.Com автор promonik1 Як правило, віділяють 4 ступенів обсмаження. Найлегша степень обсмаження зазвічай назівається скандинавських, більш темна - віденською, ще темніше - французькою. Найтемніша степень обсмаження назівається італійською. У Європейській кавовій традиції, як правило, каву темного обсмаження Використовують для Приготування еспресо. З легкої Частіше для заварюють каву у френч-прессе. Обсмажені зерна розмелюють у кавомолці. Залежних від того, як ви збіраєтеся готувати каву, підбірається помело. Найбільш грубий помело вікорістовується для Приготування кави у френч-прессе и кавоварку фільтрового типу. Більш тонкий помело вікорістовується для еспресо-машин. Найтоншій помело - «в пив» - застосовується для Приготування «кави по-східному» у так званій джезві або турці. Пам'ятайте, что мелена кава й достатньо Швидко втрачає часть смаку и аромату, тому рекомендується молоти зерна безпосередно перед вживанням. Цікаві факти про каву Для Приготування 1 кілограму смаженої кави нужно 4-5 тис. кавових зерен. Йоганн Себастьян Бах написавши жартівліву «Кавове кантату» на вірші німецького поета Пікандера. Гаряча Шанувальник кави БУВ Людвіг ван Бетховен, Який всегда Варивши напій з 60 зерен. Вольтер віпівав по 50 чашок кави на день и доживши до вельми Поважного віку - 83 років. В Англии кав'ярні довгий годину вважать чоловічімі клубами. Жінки, незадоволені тім, что чоловіків НЕ можливо вітягнуті з кав'ярень, у 1674 году написали «Жіночу петіцію проти кави». У Деяк странах існує свято, присвячений каві. «День кави» відзначається 12 вересня у Коста-Ріці, 19 вересня у Ірландії и 1 жовтня у Японії. За помощью спеціального обладання Вчені віділілі з запахом кави прежде 220 компонентів. Вишуканий напій
Категорія: Поради для господині | Додав: Кулінарчик (16.07.2015)
Переглядів: 361 | Рейтинг: 0.0/0

Категорії розділу
Поради для господині [11]
Пошук
Вхід на сайт
Наше опитування
  
Що ви шукали на сайті ?
  
     
  
Статистика
 
  

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
.

  • .
  •    Наш Банер
    Кулінарний сайт