Що корисностей у зелені? - Поради для господині - Корисні Поради - Кулінарні рецепти
Четвер, 02.05.2024, 10:24
Вітаю Вас Гість

Цікаві Факти від кулінар.at.ua.
Головна » Статті » Поради для господині

Що корисностей у зелені?
Кожна мама знає, что настій з кропу допомагає грудному маляті від метеоризму. Кріп - просто знахідка для годуючіх мам, оскількі ВІН підсілює лактацію. Кріп при волога кашлі розріджує и спріяє відходженню мокротиння. Такоже ВІН Полеглих сильний кашель и напад задухи при бронхіальній астмі - й достатньо НЕ ковтаючі пожувати одну чайну ложку сушеного кропу. Селера - Надзвичайно корисний дієтічній продукт Селера, на жаль, чи не така популярна, як петрушка и Кріп. Та все ж вона являється Джерелом вітамінів А, С, Е, К і вітамінів групи В. Крім мінеральних Речовини - калію, заліза, марганцю, цинку, фосфору, натрію, у ній містяться амінокислоти, клітковіна и Ефірні масла. Корисні Речовини містяться у всех Частина цієї рослини - листках, стеблах, корені и насінні. Селера нормалізує обмін Речовини, має низька калорійність, тому показана при ожірінні. Вона прекрасно Доповнено раціон тихий людей, Які стежать за своєю вагою. Селера покращує водно-сольовій обмін и знімає набрякі. Вона зміцнює імунітет, тому для ПРОФІЛАКТИКИ простудних захворювань достаточно прійматі настій кореня селери. пекуче кропива - джерело вітамінів для нашого організму даже у висушеності лісті кропиви залішається Дуже багато корисних вітамінів и мікроелементів. Відвар з кропиви знімає слабкість, допомагає при гіпертонії, покращує обмінні процеси та заспокоює нервово систему. Кропива допомагає віліковуваті організм в цілому. Вона дуже Корисна при борьбе с бронхітом та астмою, гастритом, холециститом, нефритом, пієлонефрітом и циститом. Особливо Корисна Травнева кропива. Ніжний смак та Корисні властівсті пастернаку Зроби его популярним в усьому мире Пастернак відомій людству з давніх пір и получил Широке Визнання в багатьох странах світу. Пастернак дуже багатий вітамінамі, но зате у ньом у великих кількостях містяться нікотінова и пантотенова кислота. Такоже в у ньом є й Інші Корисні Речовини и Органічні сполуки, Які Надаються ефективного лікувальну дію. У народній медицині пастернак вікорістовується для лікування сечокам'яної хвороби, бронхітів и ларінгітів. Пастернак володіє тонким Слабкий запахом, что нагадує запах петрушки, пряним солодкуватім смаком, подібним зі смаком моркви. ВІН вікорістовується для всіх видів супів, в основному Картопляну и ОВОЧЕВЕ. Вжівається пастернак таким же чином, як и морква, петрушка та селера - у якості супів овочів. Пюре з пастернаку можна подаваті вместо Картопляну до м'ясних страв, це даже рекомендується в Деяк дієтах. Молоде листя пастернаку Використовують для салатів. Шпинат вважається одним з найбільш цінних листових овочів Це скоростігла рослина родини лободовіх. Шпинат - цінній дієтічній продукт. У ньом поряд з багатьма корисностей для організму Речовини містіться секретин, что покращує роботу шлунку и підшлункової залоза. У розпочалась листя шпинату вжівають варені І сірімі. Спаржа поможет зміцніті імунну систему и очистити організм Спаржа булу відома людству более чотірьох тисячоліть тому в Єгипті, Греції и Риме. У Европе ее культівують Вже почти п'ять століть. Кореневища, коріння и молодежи Пагоні спаржі багаті білкамі, амінокіслотамі, особливо аспарагін, сапонінамі, вітамінамі В1, В2, С, РР, каротином, вуглеводи и володіють цілющімі властівостямі. Молоді потовщені Пагоні, Які з'являються раннього весною, Використовують для Приготування смачного салатів и супів. Проти спаржа НЕ только смачна, но и допомагає позбавітіся від затримки Рідини в організмі. Если течение трех тіжнів Щодня з'їдаті по 500 г спаржі, то Завдяк ее обезводжуючім властівостям можна втратіті до 3 кг. У ній много вітамінів, Які зміцнюють імунну систему и спалюють жири. Шавлія має заспокійліву и розслаблюючий дію, тому допомагає боротися зі стресом Шавлія володіє різкім, немного гіркуватім присмаков. Вона Підходить до свинини, баранини, качки, гусака, риби. Свіжі та сухі Суцвіття и листя вжівають як приправи для кулінарніх виробів, для ароматізації сиру, чаю та других продуктов. Шавлія вікорістовуєься при сечокам'яній хворобі, ревматізмі, тахікардії. Шавлія покращує концентрацію и пам'ять, стімулює мозкова діяльність, підвіщує креативність и пробуджує інтуїцію. Тонкий Особливий запах майораном відрізняє его среди Іншої зелені Молоді Пагоні майораном багаті рутином, містять аскорбінову кислоту и каротин. Крім того, в росліні містяться дубильні и пектінові Речовини, пентозанов. Майоран покращує травлення та показань при метеорізмі. Має заспокійліву дію. Допомагає травленого, заспокоює кашель. У стародавніх Єгипті, Греції и Риме рослина цінувалося як пряна, лікарська и декоративна. У XXI столітті майоран Використовують в основному як пряність. Его додаються до салатів, супів, рибних и овочевих страв у свіжому або сушеному виде. Сушений майоран зберігає Корисні Властивості течение декількох місяців. Рослину вжівають такоже для Приготування лікерів, наливок, пудінгів, ковбас, ароматізації оцту и чаю. Додаваті майоран у страви Варто только в кінці Приготування, інакше ВІН Втрата свой смак. Чебрець з давнини шанувався як божественна трава, здатно повертаті людіні НЕ только здоров'я, но ї життя. Чебрець спріяє травленого, має дезінфікуючу та знеболюючу дію. Его Використовують для лікування захворювань суглобів та м'язів. Такоже рослину Використовують для лікування та ПРОФІЛАКТИКИ легенево захворювань. Чебрець НЕ втрачає свой смак в процессе Приготування, тому чудово підійде для тушкування страв. Его смак дуже добрі поєднується з часником, Цибулів и червоним вином. Деякі види чебрецю входять до складу суміші приправ, відомої як «прованські трави». Зелена цибуля Робить страви Привабливий та апетітная Зелена цибуля містіть мікроелементи, Які необхідні організму людини, например, провітамін А, вітаміни РР и С. Всього 70г цибулі Цілком задовольняють спожи організму в аскорбіновій кіслоті. Корисні Властивості Зеленої цибулі полягають у наявності фітонцідів, Які захіщають від вірусніх інфекцій. Салат Із зеленою Цибулів Захист від ГРЗ та грипу. Перо цибулі такоже містіть хлорофіл, что корисностей для кровотворення. Властивості Зеленої цибулі спріяють травленого и процесса засвоєння їжі. звічайна, Повністю перелічіті Користь зелені достатьньо Важко. При Авторитети Кожна рослина має свои Унікальні Властивості. Головне, пам'ятати, что зелень Корисна и вона винна буті на столі Щодня. Проти НЕ забувайте и про необходимость Зменшити вміст нітратів у зелені, для чого перед вживанням ее слід замочіті в холодній воде на годину. Такоже слід нагадаті, что перед вживанням зелені у якості лікувального Засоба, обов'язково нужно порадити з лікарем.
Категорія: Поради для господині | Додав: Кулінарчик (16.07.2015)
Переглядів: 357 | Рейтинг: 0.0/0

Категорії розділу
Поради для господині [11]
Пошук
Вхід на сайт
Наше опитування
  
Що ви шукали на сайті ?
  
     
  
Статистика
 
  

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
.

  • .
  •    Наш Банер
    Кулінарний сайт