Білокачанна капуста - цариця овочів - Поради для господині - Корисні Поради - Кулінарні рецепти
Четвер, 02.05.2024, 06:59
Вітаю Вас Гість

Цікаві Факти від кулінар.at.ua.
Головна » Статті » Поради для господині

Білокачанна капуста - цариця овочів
Капуста відома людству з давніх часів Капуста Належить до числа найважлівішіх овочевих рослин. Вона введена в культуру, мабуть, ще в доісторічні часи. Археологічні розкопки свідчать про том, что капусту люди стали використовуват з часів кам'яного и бронзового століть. У Европе капуста з'явилася набагато Ранее картоплі. Перші згадка про ее розведення відносяться до III століття до Нашої єрі - Стародавні греки широко застосовувалі цею овочей у кулінарії, а такоже для лікування безлічі недуг. Давньогрецький філософ и математик Піфагор дуже цінував лікувальні Властивості капусти и займався ее селекцією. Ще в VI столітті до Нашої єрі ВІН писав: «Капуста підтрімує Бадьорість духу, веселощі, гарний настрій». Капуста - Справжній цілітель Лікувальні Властивості капусти були відомі ще стародавнім римлянам. У народній медицині свіжий Капустяній сік здавна Використовують для загоєння ран и віразок, при зніженій кіслотності, а такоже при гастритах та хвороби печінкі. У наукову медицину капуста городня булу введено после Виявлення противоязвенного фактора, названого вітаміном U. Сік з листя рекомендований для лікування віразкової хвороби шлунку та дванадцятіпалої кишки, гастрітів и коліту. До того ж, Капустяній сік - відмінний косметичний засіб. ВІН має омолоджуючій ефект, тому его Використовують для ополіскування лиця та Приготування різніх косметичность масок. Склад капусти дуже багатий корисностей Речовини. Вона містіть Білки, Такі мінеральні СОЛІ, як кальцій, калій, фосфор, клітковіну, жири, лактазу, ліпазу, протеазу та Інші ензімі, фітонціді, вітаміни А, В1, С, P, К, В6, U и Інші вітаміни. Капуста має низька калорійнійсть - всього 24 ккал на 100 г. Саме тому ее так часто додаються у різноманітні Дієти. Крім того, листя капусти спріяє Виведення з організму холестерину. Капустяна сік зніжує вміст цукрів у крови и посілює віділення зайвої Рідини з організму. Капуста - цінній дієтічній продукт, рекомендований Хворов на подагру, жовчнокам'яну хвороби, атеросклерозом и при надмірній масі тела. При Гостра ентероколітах, підвіщеної перістальтіці кишечника, при схільності до спазмів кишечника и жовчніх ходів вжіваті в розпочалась капуста не рекомендується, так як, подразнюючі слізову кишечника и шлунку, капуста может посіліті спазми и віклікаті больові Відчуття.
Категорія: Поради для господині | Додав: Кулінарчик (16.07.2015)
Переглядів: 327 | Рейтинг: 0.0/0

Категорії розділу
Поради для господині [11]
Пошук
Вхід на сайт
Наше опитування
  
Що ви шукали на сайті ?
  
     
  
Статистика
 
  

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
.

  • .
  •    Наш Банер
    Кулінарний сайт