Корисні Поради - Кулінарні рецепти
П`ятниця, 19.04.2024, 04:43
Вітаю Вас Гість

Цікаві Факти від кулінар.at.ua.
Головна » Статті

Всього матеріалів в каталозі: 11
Показано матеріалів: 7-11
Сторінки: « 1 2

Американські вчені з'ясували, що холодну какао відновлює м'язи після фізичних вправ швидше, ніж спеціальні напої, призначені для спортсменів, повідомляє The Daily Telegraph. Результати роботи фахівців Університету Джеймса Медісона були представлені на конференції Американського коледжу спортивної медицини. Вчені провели чотири дослідження, в ході яких вони порівнювали швидкість відновлення м'язів після тривалих фізичних навантажень при вживанні різних напоїв. Оцінивши отримані дані, дослідники з'ясували, що після вживання какао м'язи спортсменів відновлювалися швидше, ніж при вживанні інших рідин.
Поради для господині | Переглядів: 325 | Додав: Кулінарчик | Дата: 16.07.2015

Цвітна капуста - Однорічна рослина сімейства хрестоцвітніх. Стебло має ціліндрічну форму. Колір листя колівається від світло-зеленого до синьо-зеленого кольору. Форма головок кругла або Пласка. Квіткові кісті густі - від дуже коротких (3 см) до Довгий (15 см). Свою Назву ця капуста получила Завдяк цікавій форме головки, что складається з м'ясістіх потовщеніх квітконосів, что нагадують по виду Суцвіття. Батьківщиною цвітної капусти вважається Середземномор'я. За однією з версій, тут ее виросту Сирійські фермери з лістової капусти. Можливо, самє через це ее довгий годину називали сірійської капустою. У ті часи вона відрізнялася гіркуватім смаком и мала невеликі кремовато-зеленувато голівку. АВІЦЕННА рекомендував вжіваті сірійську капусту для харчування в зимовий годину.
Поради для господині | Переглядів: 320 | Додав: Кулінарчик | Дата: 16.07.2015

Кукурудза або маїс - Однорічна трав'янистих культурна рослина, что досягає висот 3 м, а у виняткова випадка - до 6 м и более. Існує припущені, что кукурудза - найдавніша Хлібна рослина в мире. Та й даже зараз кукурудза є другою за продажами зернових культур в мире после пшениці. Кукурудза булу введено в культуру 7-12 тис. лет назад на территории сучасної Мексики. Найдавніші знахідки зернівок культурної кукурудзи на территории СУЧАСНИХ штатів Оахака и Пуебла датуються відповідно 4250 и 2750 рокамі до н. е. Цікаво, что кукурудзяні Качанов в ті часи були примерно в 10 разів менше, чем у СУЧАСНИХ сортів, и не перевіщувалі 3-4 см в Довжину.
Поради для господині | Переглядів: 356 | Додав: Кулінарчик | Дата: 16.07.2015

цьом простому, на перший погляд, овочей поклоняються чи не всі народи Європи та азії. Першість Винаходи страв з капусти оскаржують кулінарі России, Німеччини, Великобритании, Швеции та других стран. Его здавна Використовують у народній медицині. А у британському городе Дорсеті є даже пам'ятник у виде цього овочей - людіні, яка дерло привезла его в Цю країну. Знайомтеся - білокачанна капуста. Капуста городня має наукову Назву лат. Br? Ssica oler? Cea. Дікорослій родич капусти городньої досі НЕ встановлений. А. Декандоль вважать, что ВІН растет по берегах Південної Англии та Ірландії, Північно-західної Франции, на Гельголанді, у Данії та по північніх берегах Середземних моря около Ніцці, Генуї та Лукки. На мнение Є. Н. Сінської, капуста городня в дикому стані походити з середземноморської області и растет по Морський берег. Грузинський вчений Г. Джапарідзе считает, что Батьківщиною капусти є НЕ Узбережжя Середземних моря, а Колхідська нізовіна Грузии, оскількі самє в ціх місцях зустрічається рідкісне різноманіття подібніх з капустою рослин, Які назіваються «кежера».
Поради для господині | Переглядів: 324 | Додав: Кулінарчик | Дата: 16.07.2015

Що корисностей у зелені? Що корисностей у зелені? Свіжа зелень на кухні просто незамінна. Що может зрівнятіся з ароматом свіжого кропу або петрушки? Ее можна додаваті практично в будь-які страви. Зелені не только НЕ зіпсує їх, но Зроби набагато смачніше. А наскількі красивіше стають страви, прікрашені свіжою зеленню! Так і хочеться їх з'їсти. Крім того, в зелені, віявляється, містіться безліч корисних елементів, Вкрай необхідніх для нашого організму. Петрушка відома людству зі стародавніх часів НЕ только як Смакова приправа, а й як лікарьскій засіб від багатьох хвороб Петрушка - незмінній компонет більшості наших страв. Користь петрушки Полягає в незліченній кількості вітамінів групи В, вітамінів А, С, Е, ефірніх масел, флавоноїдів, інуліну и глікозидів, Які у ній містяться. У лісті цієї рослини много мінералів, таких як кальцій, магній, фосфор, калій, цинк, залізо, фтор и селен. Користь петрушки для здоров'я організму має найширшо ДІАПАЗОН. Вона обов'язково винна буті в раціоні діабетіків, оскількі містіть інулін, Який зніжує рівень цукрів у крови. Петрушка містіть бета-каротин, тому показана тім, у кого поганий зір. Відвар петрушки, Завдяк скроню вмісту калію и кальцію, що не только зніжує артеріальній ТИСК, но и рекомендується як профілактичний засіб при захворюваннях серцево-судінної системи. Ароматний Кріп однаково корисний як для дорослих, так и для малюків На іншому місці по корисних властівостях за петрушкою идет Кріп. ВІН багатий такими мінераламі, як калій, залізо, магній, кальцій, фосфор. Такоже ВІН містіть вітаміни групи В, бета каротин, Вітамін С, Ефірні Олії, флавоноїди и клітковіну. У розпочалась ми вікорістовуємо свіже листя кропу, додаючі его до картоплі, в салати, супі, пріправляемо м'ясні страви. Альо ж при Авторитети у кропі однаково Корисні насіння, стебла и листя.
Поради для господині | Переглядів: 355 | Додав: Кулінарчик | Дата: 16.07.2015

1-6 7-11

Категорії розділу
Поради для господині [11]
Пошук
Вхід на сайт
Наше опитування
  
Що ви шукали на сайті ?
  
     
  
Статистика
 
  

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
.

  • .
  •    Наш Банер
    Кулінарний сайт