Для основи:1 стакан меленого печива
0,5 стакана мигдаля
80 г вершкового маслаДля крему:750 г сиру "Філадельфія”
3 яйця
170 г цукру
1 ч.л. мигдалевого екстрактуДля вишневого прошарку:300 г вишні без кісточок
125 г цукру
1 ст.л. крохмалю
2 ст.л. холодної водиМигдаль
подрібнюємо за допомогою блендера в як можна дрібнішу масу. Змішуємо з
печивом, додаємо масло, перемішуємо і укладаємо на дно роз'ємної форми
діаметром 21-22 см (борти формувати не треба). Випікаємо в розігрітій
до 170 градусів духовці протягом 10 хвилин. Дістаємо і остуджуємо.
Вишню
засипаємо цукром і ставимо на плиту на невеликий вогонь. Доводимо до
кипіння, чекаємо, поки розчиниться цукор і вводимо розведений в
холодній воді крохмаль. Тримаємо на вогні, поки вишневий сік не почне
густіти. Знімаємо з вогню і охолоджуємо.
Сир
кімнатної температури збиваємо з цукром до здобуття однорідної гладкої
маси. Поодинці вводимо яйця, додаємо мигдалевий екстракт. При цьому
прагнемо не перестаратися з часом збивання.
На основу кладемо вишневу масу і рівномірно розподіляємо.
Вгорі виливаємо сирну масу, розрівнюємо.
Форму
обмотуємо фольгою так, щоб в неї не просочилася вода. Ставимо в іншу
форму, велику за розміром, доливаємо у велику форму води так, щоб вона
доходила до середини бортів малої форми. Ставимо конструкцію в духовку,
розігріту до 160 градусів і печемо 45-50 хвилин. Коли при постукуванні
формою лише серединка чизкейка тремтітиме - пора виймати.
Даємо
чизкейку постояти близько години при кімнатній температурі. Потім
проводимо ножем уздовж стінок форми і ставимо чизкейк в холодильник
мінімум на 6 годин.
Готовий чизкейк прикрашаємо обсмаженими пластинками мигдаля, збитими вершками і коктейльними вишнями.