3-4 невеликих баклажана
3-4 морквини
1 цибулина
1-2 болгарських перцю
2-3 помідори
1-2 зубчики часнику
сіль
цукор
перець на смак
рослинне масло для смажіння
Всі овочі помити і почистити, з баклажанів зрізати тільки хвостики, шкірку не знімати.
Баклажани
і моркву порізати кружечками, цибулю - "кубиками", болгарський перець -
смужками. Якщо баклажани великі - кожен кружечок порізати ще на 2
частини.
У глибоку велику сковорідку налити декілька ложок масла
і підсмажити цибулю до прозорості, потім додати нарізану моркву,
сковороду накрити кришкою і обсмажувати моркву, помішуючи, 2-3 хвилини.
Потім
моркву посипати цукром (1-2 ложки) і гасити ще 2-3 хвилини, поки цукор
не розчинеться (морква зверху не стане золотистою), додати баклажани і
обсмажувати, помішуючи, ще 2 хвилини.
Зробити маленький вогонь і
гасити овочі до напівготовності баклажанів, потім додати болгарський
перець, все добре перемішати і гасити до готовності, не забуваючи
помішувати.
Коли овочі будуть готові, додати нарізані невеликими часточками помідори і гасити до готовності помідорів.
Готове соте посолити, поперчити, додати пропущений через прес (видавлений) часник і вимкнути.
Дуже смачно і гарячим і холодним.
Особливо цікавий контраст між солодкою морквою і гострими овочами.