 |
Понеділок, 16.06.2025, 10:54 Вітаю Вас Гість
Головна » 2021 » Жовтень » 3 » Холодний томатний соус з базиліком
13:59 Холодний томатний соус з базиліком |
Рецепт цього чудового соусу з помідорів з базиліком я знайшла в детективному романі з іспанського життя. Повірте, це були найкращі сторінки тієї книги. Інгредієнти томатного соусу не піддавалося тепловій обробці і зберігають свій чудовий смак і всі вітаміни. Такий ароматний соус з помідорів і базиліка підходить до м’яса, риби, макаронів (пасті) і картоплі. Особливо смачним він здасться жарким літом, коли хочеться прохолодною їжі.
Інгредієнти:
Помідори – 3 штуки; Базилік (смачніше зелений, але можна і фіолетовий) – 2-3 гілочки; Рослинна (оливкова) олія – 2 столові ложки; Перець чорний мелений – 1/3 чайної ложки; Сіль за смаком; За бажанням можна цукор – 1/4 чайної ложки. Спосіб приготування:
Помідори помити, розрізати навпіл. Повернути зрізом до крупній тертці і натерти. Шкурка залишиться у вас в руках, її – викинути. Простий спосіб подрібнення помідорів. Томатне пюре на тертці. Шкурка залишається у вас в руках, бланшувати помідори не треба. Базилік добре промити, зірвати листочки (стеблинки і черешки можна викинути або використовувати в інших стравах). Листочки дрібно нарізати. В емальованому або скляному посуді змішати терті помідори, базилік, перець, оливкова олія. Посолити. При необхідності – додати цукор (він поліпшить смак помідорів). Охолодити в холодильнику (1-2 години).
|
Категорія: Соуси |
Переглядів: 152 |
Додав: Люба
| Рейтинг: 0.0/0 |
|

Календар |
« Жовтень 2021 » |
Пн |
Вт |
Ср |
Чт |
Пт |
Сб |
Нд |
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |
Статистика |
Онлайн всього: 2 Гостей: 2 Користувачів: 0 |
|
|
|